Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inicijativu podržao i Milanović

Hrvatska vlada podupire kandidacijski status za članstvo Ukrajine u EU

Foto: Luka Stanzi/Pixsell
1/3
01.03.2022.
u 15:59

Plenković i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij u prosincu su u Kijevu potpisali Deklaraciju o europskoj perspektivi Ukrajine

Premijer Andrej Plenković i hrvatska vlada čvrsto podupiru kandidacijski status Ukrajine za članstvo u EU, rekao je glasnogovornik vlade Marko Milić u utorak. 

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je u ponedjeljak potpisao službeni zahtjev za prijem Ukrajine u članstvo Unije, a u utorak se video vezom obratio na izvanrednoj sjednici Europskog parlamenta. 

- Vjerujem da danas svima pokazujemo to što jesmo. Europska unija će s nama biti puno jača, to je sigurno. Bez vas, Ukrajina će biti usamljena - rekao je Zelenski zastupnicima i čelnicima Unije.

Milić je podsjetio da su Plenković i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij u prosincu u Kijevu potpisali Deklaraciju o europskoj perspektivi Ukrajine. 

- Jedna smo od onih zemalja koja zagovara europsku perspektivu Ukrajine i podupiremo njezine europske reformske procese. Smatramo da je to najbolji put za unutarnju konsolidaciju, za dizanje kvalitete života Ukrajinaca i usklađivanje socijalno-tržišnog gospodarstva - rekao je tada Plenković na zajedničkoj konferenciji za medije sa Zelenskim.

Predsjednici Bugarske, Češke, Estonije, Latvije, Litve, Poljske, Slovačke i Ukrajine u ponedjeljak su otvorenim pismom poručili da Ukrajina "zaslužuje dobiti neposrednu perspektivu pristupanja EU-u".

Inicijativu je podržao i predsjednik Zoran Milanović. Ustvrdio je da je ubrzani put Ukrajine u EU jedan od načina da se zaustavi i izbjegne širenje rata u Europi.

Razvoj situacije u Ukrajini uživo pratite ovdje.

VIDEO Kod Harkiva uništen ruski konvoj

Komentara 1

Avatar Istinski Hrvatski Vitez
Istinski Hrvatski Vitez
16:05 01.03.2022.

Hrvatska vlada podupire kandidacijski status za članstvo Ukrajine u EU jer vele dosta nama je ruskih vlasnika u Agrokoru koji ne mare za balkanske bajke, mitove i obmane nego žele da domači radnici rade tvrdo, tećno i izuzetno kao svoji na nekadašnjem svome sada ruskome.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije