Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
demantirali napise

Hrvatska udruga sindikata: Nismo pristali na izmjene Zakona o radu

Ozren Matijašević (1)
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
14.02.2013.
u 11:44

HUS poziva socijalne partnere da pritiskom prema Vladi RH inzistiraju na poreznom rasterećenju građana i gospodarstva uz imperativ oporezivanja financijskih institucija i transakcija., navode u priopćenju

Hrvatska udruga sindikata odlučno demantira napise u nekim medijima, a po kojima je postignut konsenzus socijalnih partnera o izmjenama Zakona o radu. Nisu pristali na izmjene tog zakona, smatraju ih neprimjerenima te su pozvali socijalne partnere da pritiskom prema Vladi inzistiraju na poreznom rasterećenju građana i gospodrarstva, priopćio je HUS.

- Stav Hrvatske udruge sindikata o izmjenama Zakona o radu jest da su one u ovom trenutku kozmetičke i neprimjerene situaciji. Držimo da je rad na ovakovim izmjenama Zakona o radu, u postojećoj situaciji u zemlji zadnja stvar kojom bi se trebali opterećivati i sindikati i poslodavci i Vlada. To se pogotovo odnosi na ministra Mrsića, čiji se rad uglavnom svodi na zbrajanje nezaposlenih.

Hrvatska udruga sindikata odbila je sudjelovati u razgovorima o izmjenama Zakona o radu, budući da smo kao uvjet bilo kakvih pregovora o mogućim izmjenama istaknuli potrebu poštivanja dogovorenog Sporazumom sindikata i Vlade iz 2010. godine, znači, HUS kao uvjet ističe potrebu ukidanja europskoj praksi nepoznatih i jednostranih Pravilnika o radu te potpisivanje Općeg kolektivnog ugovora kojim bi svi zaposleni dobili jamstvo poštivanja minimuma prava iz radnog odnosa.

Ne čudi nas ponašanje Vlade RH koja odbija prihvatiti obvezu iz potpisanog Sporazuma, no čudi nas ponašanje nekih naših kolega koji su olako odustali od toga prvorazrednog sindikalnog interesa.

Ponavljamo, HUS nije pristao na izmjene ZOR-a, smatra ih kozmetičkima, neprimjerenima i nepotrebnima te poziva socijalne partnere da pritiskom prema Vladi RH inzistiraju na poreznom rasterećenju građana i gospodarstva uz imperativ oporezivanja financijskih institucija i transakcija.- navodi HUS. 

>> Sindikati i poslodavci složili se oko dijela izmjena Zakona o radu

Komentara 1

A1
A1ibaba
18:46 14.02.2013.

Daj više,muka mi je čitati ove gluposti.Uvijek ista priča. Neki nebrazovani ministar izmisli neku glupost,sindikati i svi normalni se pobune,onda idu ucjene,i na kraju prodje svaka glupost koju su zacrtali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije