Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'TRENER STARE ŠKOLE'

Austrijski mediji: 'Hrvatska tuguje, otišao je karizmatični pionir hrvatskog nogometa'

Preminuo je Miroslav Ćiro Blažević, dan prije 88. rođendana
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
08.02.2023.
u 15:05

Brojni austrijski mediji danas prenose vijest o smrti Miroslava Ćire Blaževića slaveći njegova brojna postignuća

Gotovo svi austrijski mediji prenijeli su danas, kako pišu, tužnu vijest za nogometnu Hrvatsku: Preminuo je legendarni trener Miroslav Ćiro Blažević. “Velika žalost u hrvatskom nogometu! Legenda Ćiro Blažević umro je u 87. godini, dva dana prije svog 88. rođendana, nakon duge i teške bolesti”, piše austrijski dnevni list Heute. “Karizmatičan trener, koji je slovio za pionira hrvatskog nogometa i Hrvatsku odveo do brončane medalje na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine”, ističe austrijski list.

Heute također napominje kako nogomet nije bio jedina strast rođenog Bošnjaka, nego kako je Blažević 1953. godine bio jugoslavenski prvak u skijaškom trčanju. Isti izvor u nastavku prenosi izjavu Hrvatskog nogometnog saveza s Facebook: “Izgubili smo “trenera svih trenera”. Počivaj u miru, Ćiro” i izraze sućuti predsjednika HNS-a Marijana Kustića Ćirinoj obitelji.

VIDEO Ćiro Blažević je uvijek stao, pozdravio i popričao sa svojim obožavateljima

Austrijski dnevni list “Kurier” pod naslovom “Žalost u Hrvatskoj: Bivši šef tima izgubio bitku s rakom prostate” ističe kako se legendarni trener Miroslav Blažević već dulje vrijeme borio s ovom opakom bolešću. Ostali dnevni listovi, Kleine Zeitung, Kronen Zeitung, Der Standard i ostali prenose vijest Austrijske novinske agencije APA, koja se poziva na današnje Hinino priopćenje kako je Hrvatska izgubila “Trenera svih trenera”.

Ono što je također zajedničko svim medijima je da ističu kako je Miroslav Ćiro Blažević napravio najveći podvig odvevši Hrvatsku do trećeg mjesta na svijetu na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine. I da je bio ne samo hrvatski nego međunarodno priznati trener, te da je osim Hrvatske nogometne reprezentacije trenirao i nogometne reprezentacije Švicarske, Irana, Bosne i Hercegovine itd.

Dnevni list Kronen Zeitung piše kako je Ćiro, rođen u bosanskom gradiću Travniku, slovio za “trenera stare škole” koji je “konzekventno slijedio svoj pravac i veliku vrijednost davao disciplini”. Austrijska državna televizija ORF izvještava kako je Ćiro imao dvojno državljanstvo-hrvatsko i švicarsko, te da je Hrvatsku nogometnu reprezentaciju trenirao od 1994. do 2000. godine. I da je švicarski Grasshoppers Zürich pod njegovim vodstvom postao prvak 1984. godine.

VIDEO Ćiro Blažević: 'Ta '82. se ne zaboravlja, to je najznačajnija godina u mom životu

 

Komentara 2

DU
Deleted user
16:08 08.02.2023.

"Rođenog Bošnjaka"? Kakvog Bošnjaka?

Avatar MILENIUM Sokol
MILENIUM Sokol
15:45 08.02.2023.

Imao sam cast tog covjeka osobno upoznat.Covjek pravi bio! Pocivaj u miru Ciro. Zasluzio si .🙏

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije