Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gostovanje u Noćnoj mori

Ćiro kod Malnara: Nisam imao samo ružičaste trenutke s Tuđmanom, znao je biti prema meni i okrutan

Franjo Tu?man - prvi predsjednik Republike Hrvatske
Foto: Sinisa Hancic/PIXSELL
1/6
08.02.2023.
u 13:55

Miroslav Ćiro Blažević u nekoliko je navrata gostovao u emisiji "Noćna mora" Željka Malnara, a u jednom od gostovanja pričao je i o svom odnosu i prijateljstvu s pokojnim predsjednikom Franjom Tuđmanom.

Miroslav Ćiro Blažević gostovao je u "Noćnoj mori" Željka Malnara u nekoliko navrata i uvijek su otvoreno razgovarali o raznim temama. U jednoj od emisija tema je bila i HDZ i prvi predsjednik RH Franjo Tuđman s kojim je Ćiro bio dobar prijatelj i objasnio je od kada datira njihovo poznanstvo. 

- Ja sam prijatelj predsjednika Tuđmana od 82. godine u vrijeme kad sam mu davao karte za utakmice nije imao lovu pa si mu ti davao karte, nije imao karte ne zato što nije imao lovu jer se vratio s robije, njemu je bilo zabranjeno dolaziti i nitko mu nije smio dati karte, davao sam njemu i pokojnom Šiblu. Jedna nit koja se zove Hrvatska nas je povezivala, dok sam bio u Nantesu zvao me da budem ministar sporta i to sam kategorički odbio jer znam da nemam pojma ni o čemu i rekao sam mu da mogu biti samo nogometni trener jer to jedino znam raditi. - otvoreno je rekao, a priznao je i kako nije njihov odnos uvijek bio idiličan.

- Imao sam i nekih teških trenutaka jer me predsjednik u dva navrata odbacio jer su neke intrige uvjetovale tu njegovu odluku. Kad je shvatio da su to bile intrige me opet vratio jer meni je jako imponiralo biti u njegovom društvu - rekao je Ćiro, a Željko Malnar ga je upitao zašto mu je imponiralo biti u društvu predsjednika te je upitao Ćiru je li to zbog nekih komplekse iz djetinjstva ili zbog same činjenice da je on predsjednik i da može biti pored njega.

 

 

- Željko ja sam slobodan čovjek, 20 godina sam radio vani i vodio najveće klubove, dozvolit ćeš da mi je to osiguralo jednu slobodu,  jer ako znamo da je ekonomska neovisnost jednaka slobodi onda sam ja tu slobodu imao. Znam borbu moga djeca i oca za tu Hrvatsku,  dva brata od 17 godina mi umru za tu Hrvatsku, da mi majka umre od tuge, da mi otac preživi Bleiburg i da nemaju tu Hrvatsku i onda dođe jedan čovjek i znam što je činio i kakve je hrabre poteze povlačio da bi dobio Hrvatsku, normalno da sam ga obožavao jer sam vidio čovjeka koji je realizirao snove moga pradjeda, djeda, oca i na kraju mene. Nisam imao samo ružičaste trenutke s predsjednikom on je znao biti prema meni izuzetno, rekao bih čak i okrutan, jer mi je u jednom trenutku rekao neću da vas vidim jer vi neku vašu politiku vodite, jer mu je netko rekao da je to nešto Ćiro rekao.... - ispričao je Ćiro. 

VIDEO Više od 60 godina Ćiro je bio vjeran i odan svojoj Zdenki koju je upoznao kad je bila maturantica

 

 

Komentara 9

SE
serafin002
15:03 08.02.2023.

Ćiro je bio jedan od najvećih poklonika Oca domovine, jer je ostvario i njegov san kao i svih domoljuba,

SO
Sokre
15:19 08.02.2023.

Hvala od srca za 1982!!!

DU
Deleted user
15:55 08.02.2023.

Čiro, bio si i ostao veliki čovjek, kao i Željko Malnar, jedino se nisi trebao uvlačiti Tuđmanu, ali to si i ti poslije spoznao... Hvala za sve.... 1982,1998.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije