Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Hrvatska sve zanimljivija investicijska destinacija

– Poticanje poduzetništva, privlačenje investicija i stvaranje pozitivne ulagačke klime glavni su prioriteti mene kao ministra i jedan od najvažnijih ciljeva ove Vlade – objasnio je Darko Horvat, ministar gospodarstva poduzetništva i obrta
24. travnja 2019. u 13:40 21 komentara 1002 prikaza
Darko Horvat
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Strateško privlačenje investicija privatnog sektora te stvaranje poticajnog okruženja za poduzetničke aktivnosti s ciljem pozicioniranja Hrvatske kao konkurentne, poduzetne i inovativne zemlje. To je fokus Nacionalnog savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu čije će se 23. izdanje održati od sutra do subote u Vodicama u organizaciji Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Premijeri na katamaranu U OBILASKU GRADILIŠTA Plenković i Keqiang pritiskom gumba pokrenuli postavljanje najvećeg pilota

Poticanje poduzetništva

Manifestacija koja se ove godine održava pod imenom “Investicijama i inovacijama za konkurentnu Hrvatsku” tradicionalno okuplja poduzetnike i gospodarstvenike te predstavnike jedinica lokalne i regionalne samouprave, Vlade, kao i ostalih institucija, agencija i strukovnih udruženja. Kao takva je prigoda za razmjenu iskustava i dobrih praksi, za raspravu o aktualnim izazovima, ali i za isticanje prilika i mogućnosti unaprjeđenja konkurentnosti Hrvatske. Kao ciljevi su joj navedeni poticanje proizvodne investicije, razvoj industrija, izvozno orijentiranog gospodarstva i kreativnih i tehnoloških inovacija. Ukratko, Hrvatsku se želi učiniti zemljom koja proizvodi i izvozi usluge i robu, a zadržava ljude, a pritom je tema investiranja prepoznata je kao trajan izazov svakoj politici.

– Poticanje poduzetništva, privlačenje investicija i stvaranje pozitivne ulagačke klime glavni su prioriteti mene kao ministra i jedan od najvažnijih ciljeva ove Vlade – objasnio je Darko Horvat, ministar gospodarstva poduzetništva i obrta te dodao kako je organizacija Savjetovanja, koje je postalo svojevrsna tradicija, tek mali dio svega što se radi kako bi se olakšalo poslovanje.

– Time ujedno dajemo priliku poduzetnicima da nam daju svoje prijedloge, iz prve ruke kažu s kojim se poteškoćama najčešće susreću i tako postanu partneri Vladi u stvaranju još boljeg i poticajnijeg zakonodavnog okvira i uspješnije budućnosti za sve nas – ističe ministar Horvat.

odmorište Lopovi ih pokrali Ovi Austrijanci pamtit će odmor u Hrvatskoj, skupo ih je koštao

Panel “Pitaj Vladu“

Na savjetovanju će se tražiti načini kako potaknuti Hrvatsku kao zemlju “4I” - inovacija, investicija, industrije, izvoza. Investicije su, naime, prepoznate kao dokaz atraktivnosti i zemlje kao lokacije i stanovništva kao radne snage, poreznog okoliša, administrativnog uređenja...

– Investicije obogaćuju društvo ne samo materijalno i financijski već i znanjem, različitostima, utjecajima novoga. Hrvatska je potencijalnim investitorima zanimljiva i kao vrata u EU, no tek treba biti otkrivena kao investicijska destinacija i zemlja velikih potencijala – poručuju iz Ministarstva.

Savjetovanje počinje sutra u 18 sati, a program se nastavlja u petak. Govorit će se o privlačnosti Hrvatske, o razlozima poslovanja u Hrvatskoj, o Gaming industriji kao najbrže rastućoj u Hrvatskoj, a izbornik Zlatko Dalić govorit će i o sportu kao hrvatskom izvoznom proizvodu. Održat će se panel “Pitaj Vladu” na kojem će sudjelovati ministri Predrag Štromar, Tomislav Ćorić, Darko Horvat, Lovro Kuščević, Gabrijela Žalac, glavni državni inspektor Andrija Mikulić te ravnatelj HZZ-a Ante Lončar.

VIDEO Premijeri pritisnuli gumb i pokrenuli postavljanje najvećeg pilota Pelješkog mosta:

Masoni
U HRVATSKOJ VIŠE OD 10 LOŽA
Bandić zatajio prijam za masone: Ugostio tri masonske lože s područja bivše Jugoslavije
Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality
  • Valer:

    U državu koja ima najveće poreze, na desetke naknada, na stotine parafiskalnih nameta guraju se investitori u dvije kolone.

  • ZigiMarley:

    ...bunika nemre bit' tak dobra da ga hebeš! Moram probati, ali znam da nije! :-)

  • marsovac:

    ha, ha, ha,................1. aprila je vec odavno prosao. Samo muvatori se dobro osijecaju kod nas. Kud se god okrenes netko ti gura ruku u dzep.