Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žica na granici

Hrvatska Sloveniji uručila šestu prosvjednu notu

slovenija, ograda, žica, izbjeglice
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
18.12.2015.
u 15:40

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova u prosvjednoj je noti ujedno pozvalo slovensku stranu da uloži napor da s iskrenom vjerom u europske vrijednosti pokuša neposrednim dogovorom riješiti sva pitanja koja se tiču naše zajedničke državne granice

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova uručilo je danas Veleposlanstvu Republike Slovenije u Zagrebu još jednu – šestu – prosvjednu notu, ponovivši svoj zahtjev za uklanjanjem žilet-žice sa svih dijelova državnog područja Hrvatske koji su naznačeni u ranije upućenim diplomatskim notama, kao i sa zapriječenih mjesta prelaska granice u skladu sa Sporazumom o pograničnom prometu i suradnji. Republika Slovenija ponovno je pozvana da uskladi svoje ponašanje sa svojim međunarodnopravnim obvezama.

Oštar prosvjed ovoga je puta upućen zbog postavljanja žilet-žice na hrvatskom državnom teritoriju, u području hrvatske općine Zagorska Sela, u katastarskoj općini Poljana Sutlanska od mjesta Bratkovec prema graničnom prijelazu Luke Poljanske – Podčetrtek i na području naselja Harina Zlaka – Podčetrtek te hrvatske općine Štrigova u katastarskoj općini Sveti Urban između putnih pravaca Sveti Urban/Veliki Kozlovčak – Kog i Sveti Urban/Mali Kozlovčak – Kog, kao i hrvatske općine Kumrovec u katastarskoj općini Ravno Brezje na području Risvica – Kunšperk i hrvatske općine Hum na Sutli u katastarskoj općini Prišlin na području Mali Tabor – Rajnkovec.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova u prosvjednoj je noti ujedno pozvalo slovensku stranu da uloži napor da s iskrenom vjerom u europske vrijednosti pokuša neposrednim dogovorom riješiti sva pitanja koja se tiču naše zajedničke državne granice. 

>> Hrvatska Sloveniji uručila petu prosvjednu notu 

>> Miro Cerar: Slovenija više neće postavljati žicu na spornom graničnom području

Komentara 11

Avatar Prava Hrvatina
Prava Hrvatina
17:21 18.12.2015.

Hrvatska uz Boga i domoljublje Sloveniji uručila šestu prosvjednu notu a Slovenija se nasmijala kao svoja uz postavljanje svoje žice.

Avatar cera
cera
16:13 18.12.2015.

Danas šesta a sutra Sedma I tako dalje

DU
Deleted user
16:15 18.12.2015.

Toalet papir. Mozes slobodno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije