Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žica na granici

Hrvatska Sloveniji uručila petu prosvjednu notu

slovenija, ograda, žica, izbjeglice
Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
11.12.2015.
u 15:38

Ministarstvo je ovaj put reagiralo na na protupravno postavljanje bodljikave žice na području Republike Hrvatske, ovaj put na prijelaznoj točki Sveti Urban – Kog, koja se nalazi u pograničnom području između hrvatske općine Štrigova i slovenske općine Ormož

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova uručilo je danas Veleposlanstvu Republike Slovenije u Zagrebu prosvjednu notu, reagirajući na protupravno postavljanje bodljikave žice na području Republike Hrvatske, ovaj put na prijelaznoj točki Sveti Urban – Kog, koja se nalazi u pograničnom području između hrvatske općine Štrigova i slovenske općine Ormož. Time je, napominje se u noti, stanovnicima ovog pograničnog područja onemogućen prelazak granice u skladu s pravilima pograničnog režima utvrđenog Sporazumom o pograničnom prometu i suradnji.

MVEP je upozorilo slovensku stranu kako uz takve postupke Republika Slovenija mora biti svjesna da preuzima i odgovornost za štetu koju čini stanovnicima pograničnog područja kada im onemogućava uživanje njihovih prava. 

Ministarstvo je u noti ocijenilo pozitivnim uklanjanje bodljikave žice s prijelazne točke Prhovec-Godeninci (Kocijan) te i dalje zahtijeva uklanjanje bodljikave žice sa svih preostalih zagrađenih prijelaznih točaka, kao i uklanjanje sve bodljikave žice na hrvatskom državnom području.

>> Prosvjedna nota Sloveniji: Odmah uklonite bodljikavu žicu s hrvatskog teritorija 

>> Miro Cerar: Slovenija više neće postavljati žicu na spornom graničnom području

Komentara 23

DU
Deleted user
15:57 11.12.2015.

A oni je proslijedili u koš za smeće.

DU
Deleted user
16:37 11.12.2015.

Jel to Zoka i Ostoja uče svirati? Koga briga za vaše prosvjedne note, Slovenija ima pravo zaštiti svoju granicu od najezde, to što ste vi naše ostavili otvorene, skupo će nas koštati...

DU
Deleted user
16:09 11.12.2015.

Ako Milanović pobjedi uskoro će biti na susjednim granicama i automati smrti kao nekada u istočnoj Njemačkoj . Toliko nam evropa vjeruje kao i grčkoj a zar nije i kod njih ista ideološka vlada

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije