Naslovnica Vijesti Hrvatska

Hrvatska priznala Guaidoa kao privremenog predsjednika Venezuele

Snažno osuđujemo kršenje ljudskih prava i vladavine prava te nasilje koje je dovelo do smrti i ozljeđivanja građana te brojnih uhićenja, stoji u priopćenju
04. veljače 2019. u 19:13 96 komentara 6424 prikaza
Venezuela, Juan Guaido
Foto: REUTERS
Pogledajte galeriju 1/4

Ministarstvo vanjskih poslova objavilo je da Hrvatska podupire demokratski izabrana legitimna tijela Venezuele, Nacionalnu skupštinu i njezinog predsjednika, da u skladu s Ustavom u svojstvu privremenog predsjednika provede slobodne, pravedne i demokratske predsjedničke izbore i osigura legitimitet institucija.

Prosvjedi u Venezueli Prosvjedi u Caracasu Venezuela se nalazi na rubu građanskog rata

Priopćenje Ministarstva prenosimo u cijelosti:

"Republika Hrvatska je zabrinuta najnovijim događanjima u Venezueli te daljnjim produbljivanjem političke, gospodarske i humanitarne krize. Snažno osuđujemo kršenje ljudskih prava i vladavine prava te nasilje koje je dovelo do smrti i ozljeđivanja građana te brojnih uhićenja.

Venezuela, Juan Guaido
1 / 7
Venezuela

Ističemo važnost iznalaženja mirnog i demokratskog rješenja u okviru održivog političkog procesa, koji treba uključivati održavanje slobodnih, transparentnih i vjerodostojnih predsjedničkih izbora u skladu s međunarodnim demokratskim standardima i Ustavom Venezuele.

Venezuela 'To je uplitanje' Venezuela odbacila ultimatum Europljana: 'Nitko nam neće određivati rokove'

Hrvatska podupire demokratski izabrana legitimna tijela Venezuele, Nacionalnu skupštinu i njezinog predsjednika, da u skladu s Ustavom u svojstvu privremenog predsjednika provede slobodne, pravedne i demokratske predsjedničke izbore i osigura legitimitet institucija. U tom se pogledu Hrvatska u zajedničkoj izjavi pridružila drugim državama članicama EU-a (u nastavku).

U okviru nastojanja za mirno prevladavanje aktualne krize Hrvatska je podržala uspostavu Međunarodne kontaktne skupine za Venezuelu, koja treba pomoći u stvaranju uvjeta za vjerodostojni politički proces i održavanje izbora.

Prosvjedi u Venezueli NASTAVAK PROSVJEDA Tisuće ljudi na ulicama: Guaido najavio nove prosvjede protiv Madura

Hrvatska podržava građane Venezuele u njihovoj želji za prestankom nasilja i mirnim i demokratskim rješenjem krize. S partnerima u EU radimo na omogućavanju pružanja humanitarne pomoći, koju zbog zabrane režima nije moguće dostaviti. U tom kontekstu Hrvatska je posebno zabrinuta za brojnu hrvatsku zajednicu koja živi u Venezueli", stoji u priopćenju.

Pogledajte video: Veliki prosvjed u Venezueli

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
 • master58:

  Dupelizci,postali ste sluge velikih sila .Ti isti su doveli taj narod u ovu situaciju sa sankcijama i rusenjem cijene nafte s ciljem da se dokopaju prirodnih bogastava te zemlje .Sve male zemlje su osudjene na propast a tako i Hrvatska ... prikaži još! jer nisu gazde na svome nego smo postali sluge drugima . Jadno.

 • Avatar Trica
  Trica:

  Hahaha, stiglo demokratsko naređenje:))

 • Deleted user:

  Postajemo banana republika uz ove veleizdajnike na vlasti