Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spor
Povratak na članak

Hrvatska poslala notu Sloveniji i UN-u: Arbitražni sporazum za nas više ne vrijedi

Slovenija je obaviještena "da su se stekli uvjeti za prestanak Sporazuma o arbitraži između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Slovenije zbog bitne povrede odredbi Sporazuma o arbitraži od Republike Slovenije

Komentari 99

KA
kafka
08:16 31.07.2015.

Bravo! . . . . Tko se boji primjene međunarodnog prava u ovom sporu? . . . . . . EU komisija se ponaša neeuropski i runira ugled Europe. Sramota!

VL
HR
hromcan
08:05 31.07.2015.

Svejedno je što mislu EK ili Slovenija koja je uz blagslov EK htjela aneksirati naše more.

VL
DU
Deleted user
08:14 31.07.2015.

Izjave slovenskih stručnjaka međunarodnog prava - Sancin (Slovenija je kršila pravila arbitraže), Pogačnik (Slovenija se mora ispričati Hrvatskoj i radi se o skandalu međunarodnog prava), Trstenjak (Slovenija je ozbiljno prekršila pravila arbitraže i govorim to da me ne bi sin kasnije pitao zašto sam bila tiho tada) - govore same za sebe. Prvo je Slovenija bezočno varala, a kasnije, kao reakcija na nepoštene radnje slovenskog arbitra, slovenske diplomatkinje i Erjavca samog (koji se u nekoliko navrata hvalio medijski ishodom) je došlo do napuštanja arbitražnog procesa. Sada je ražanj spreman, ali zec utekao! Treba preimenovati Ljubljansku aveniju u Zagrebu u Avenija lajavog Erjavca, a onu cestu koju vodi na Jakuševac - ulica Sokoleca. "Sokoli" iz Slovenije nam spasili ozemlje... Najljepša im dala!

VL
LO
lojtra1
08:05 31.07.2015.

Pošteno!

VL
DU
Deleted user
08:25 31.07.2015.

propade im velika slovenija bazirana na spletkarenju,podvalama i neistinama..

VL
PA
pan-am
08:22 31.07.2015.

Žak Houdek nikad nije bio samo u Sloveniji!!!

VL
Avatar dmitarX
dmitarX
08:06 31.07.2015.

Bravo!

VL
Avatar Thompson_Janez
Thompson_Janez
08:38 31.07.2015.

muh...a Hrvati su već odavno shvatili tko su slovenci!Hihihihihihihihihihi...pogledaj se u ogledalu i reci što vidiš!Sama obitelj Kostelić za vas je razlog vječitih frustracija...a to da su vas Todorić i Tedeschi kupili za sitniš je odavno vaša Noćna mora!Hihihihihihihih

VL
Avatar Thompson_Janez
Thompson_Janez
08:30 31.07.2015.

Mišljenja EUKomisije te posebno slovenije su kao i analni otvor .....svi ga imamo!

VL
CR
crocro
08:34 31.07.2015.

Slovenija i Hrvatska su se međusobno priznale istoga dana, spora o granici nije bilo nikakvih i Republičke granice automatski su postale državne bez ikakvih primjedbi. A što se dalje događalo svi znamo. Niti se slovenija ispričala Hrvatskoj zbog muljaže sa sucima u korist slovenije, slovenija od Hrvatske traži nastavak arbitraže kao jedino moguće rješenje koje nema alternative a posebno zabrinjava što i EU traži od Hrvatske nastavak arbitraže tvrdeći da arbitraža nema alternative a niti jednom riječju se ne obaziru na sam čin slovenije i njezino kompromitiranje cijelog arbitražnog postupka. A sve drvlje i kanje od strane EU se svaljuje samo i jedino na Hrvatsku koja ničim to nije zaslužila a niti je Hrvatska strana ta koja je kontaminirala proces. Zar to ne zabrinjava? I tu Hrvatska mora inzistirati da se stvari postave na svoje mjesto i to odmah i sada. Zašto se ne dignu naši europarlamentarci i to im stave pod nos. Zašto mi EU ne postavimo pitanje o ponašanju slovenije a kritiziranja Hrvatske. Zar je to EU koja počiva na pravnim stečevinama. Mi imamo pravo postavljati pitanja EU a oni nam trebaju dati odgovore a ne od nas zahtijevati nemoguće čime bi Hrvatska trebala pogaziti odluku Hrvatskog Sabora i Vlade i time postati država bez kičme i to baš u trenutku kada joj je kičma u cijelosti narasla. O slovenskoj muljaži treba obavijestiti cijeli svijet i svaku državu kako bi znali kakva je korist od međunarodne arbitraže. Pa normalno je da su se svi udružili u izjavi da arbitraža nema alternative samo i jedino kako bi se iskamačio Hrvatski teritorij. A Pahor kaže da nema boljeg rješenja od arbitraže. Za njega nema boljeg rješenja ali za Hrvatsku ima međunarodni sud pravde, jer ako nema boljeg rješenja od arbitraže onda međunarodni sud pravde ne treba postojati. Hrvatska mora samo zauzeti čvrst i jasan stav ne popuštajući pod pritiscima a žalosno je i tužno što se mora braniti i u krilu EU gdje bi svi ptići trebali imati ista prava i obveze. Pa ako je Hrvatska u pravu što tvrde i međunarodni stručnjaci a slovenci i EU se ujedinili u nastavku arbitraže, pa zar nemamo pravo sumnjati u korupciju. Tvrditi ne možemo ali sumnjati smijemo. Samo EU treba biti ta koja mora otpuhati bisere iz slovenskog dvorišta ispod kojih se krije itekakva hrpa smeća i nereda.

VL
AM
ameris
08:27 31.07.2015.

Putovao sam s trudnom suprugom od Kopra prema Umagu autobusom slovenskog prevoznika.Kako joj je bilo muka,sjeli smo na prednje sjedalo.No,došao je kondukter i bez imalo empatije prema trudnici otjerao nas na naša mjesta u sredini autobusa.Da,dakako...nikad više u Sloveniju .Oni govore da smo Balkanci da ne zavrjeđujemo Evropu ?Ovim lažima i prijevarama točno se deklariraju što su i gdje "živi" Balkan.

VL
PI
pinkec
11:24 31.07.2015.

Hvala vam Zlovenci! Najprije nas je Zloba Milošević ujedinio, a sada vi!

VL
ST
stefj
08:44 31.07.2015.

Treba biti realan i reći da je sve u rukama diplomacije, te da li će se u ovom sporu uspjeti naći jaki saveznik ili ne. Zar netko stvarno misli da će naša diplomacija uspjeti uvjeriti Francuze da im je sudac korumpiran ili bar kompromitiran? I da će to Francuzi priznati? Treba biti malo realan u svemu ovome... Ono što ima smisla, jest ići pred UN, a ne EU, te probati tamo nešto napraviti... A Jadranku Kosor i sve koji su digli rukicu, osuditi, ako ne formalno pravno, onda bar javno...

VL
MS
mare_split
08:28 31.07.2015.

Bravo seronjo! Treba reći: vjeruj slovencu koji ti radi iza leđa i bavi se političko-pravnim kriminalom! Je li ovo to, što ti je milo srcu kekec?

VL
CI
cinkvici
10:46 31.07.2015.

Bla bla bla, trla baba lan, da joj prođe dan. A slovencu su se usrali od groze - ili smijeha??

VL
BI
bigred1
08:29 31.07.2015.

tko je na hrvatskoj zastavi plavu boju zamijenio crnom? ili ja više ne razlikujem boje,. možda nas čekaju "crna" vremena?

VL
GI
giglibigli
08:28 31.07.2015.

a mogli su lijepo oni nama na paradu a mi njima na arbitražu

VL
OS
osica
12:12 31.07.2015.

Super, sve ide svojim tijekom . Budimo, mirni, strpljivi, tolerantni. "Doći će i taj dan kad će negdje to morati početi ispočetka". Do do tada uživajmo u našem prekrasnom moru , otocima , ravnoj Slavoniji pitomom Zagorju, u prekrasnoj Hrvatskoj.

VL
Avatar istovari
istovari
13:37 31.07.2015.

"Mnogo je blаženije dаvаti negoli uzimаti."....koji li je reakcionar ovo rekao?

VL
MA
MarkoKosmicki
08:57 31.07.2015.

sto se cudite slovenija od uvijek koci uz brdo,oni su takvi,na pokvareni nacin ucjenjivajuci nas htjli su ono sto nije njihovo jednostavno nepodnose nas:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.