Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
visoko osmo mjesto

Hrvatska među zemljama u kojima je najbolje živjeti u mirovini, listu predvodi susjedna država

Pogled iz zraka na staru jezgru grada Dubrovnika
Luka Stanzl/PIXSELL
26.11.2022.
u 15:53

Listu predvodi susjedna Slovenija dok je na posljednjem mjestu Luksemburg za kojeg se navodi da je jedna od najskupljih država u Europi. Iza Slovenije nalazi se Portugal, a potom slijede Estonija, Španjolska, Paragvaj, Češka i Mađarska. Iza Hrvatske nalaze se Meksiko i Urugvaj koji zatvaraju ''top 10''.

Engleski portal Enjoy Travel objavio je popis na kojem je Hrvatska zauzela visoko osmo mjesto, a radi se o zemljama u kojima se najbolji umiroviti. U izbor je ušlo 50 zemalja, a destinacija se birala na temelju nekoliko kriterija poput: kvalitete života, troškova života, troškova stanarine, troškova u restoranima, prosječne godišnje temperature, zdravstvene skrbi, gostoprimstva, jezične barijere i lakoće dobivanje vize ili boravišne dozvole. Hrvatska je visoko osmo mjesto zaslužila zbog malih troškova življenja, dobre kvalitete života i jednostavnog dobivanja boravišne dozvole za boravak u zemlji.

Listu predvodi susjedna Slovenija dok je na posljednjem mjestu Luksemburg za kojeg se navodi da je jedna od najskupljih država u Europi. Iza Slovenije nalazi se Portugal, a potom slijede Estonija, Španjolska, Paragvaj, Češka i Mađarska. Iza Hrvatske nalaze se Meksiko i Urugvaj koji zatvaraju ''top 10''.

-Hrvatska nije samo popularna među 20-godišnjacima. Tisuće umirovljenika svake godine dolaze ovamo dobro živjeti. Troškovi stanovanja su niski, kvaliteta života je visoka, a postupak zahtjeva za prijavu boravišta je jednostavan za većinu nacionalnosti- piše portal Enjoy Travel te navodi kako Hrvatska ima plaže svjetske klase, bogatu povijest i kulturu, sunce i izvrsne restorane.

>> Pogledajte specijalnu SP emisiju, Matjaž Kek i Dea Redžić u studiju Večernjeg lista: Legendarni trener otkriva kojeg igrača Hrvatske obožava, govori o Livaji i Srbima te otkriva što je odgovorio na pozive Jakobušiću i Miškoviću

 

Komentara 76

SB
Sbking
16:15 26.11.2022.

Da, ako nisi mirovinu zaradio u RH, nego u njemackoj recimo

Avatar Maryo
Maryo
17:25 26.11.2022.

Naravno to važi ako stekneš poštenu mirovinu u inozemstvu odnosno u jednoj Zapadnoj zemlji..

WW
wwwcro
17:15 26.11.2022.

Tko ima bilo kakvu njemačku, englesku,švicarsku,austrijsku ili Irsku mirovinu može ovdje ugodno provesti ostatak života. Nažalost rijetko tko u Hrvatskoj ima mirovinu veću od 3000 kn. To je 400€. Toliko u Njemačkoj dobivaju socijalni slučajevi kojima država besplatno uz too daje stan, kućanske aparate i oslobođeni su plaćanja struje, vode i plina. Kad se to zbroji dva puta je bolje u Njemačkoj biti socijalni slučaj nego u Hrvatskoj raditi 49 godina. (Od 18.godine nakon srednje škole pa do 67. rođendana)…

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije