Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Infografika

Hrvatska među povoljnijima: Ovako se kreću cijene goriva u Europi na početku 2023.

Gorivo od danas drastično jeftinije, litra benzina manje od 10 kuna
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/4
24.01.2023.
u 12:28

Cijene goriva u Hrvatskoj ipak su niže nego u većem dijelu razvijenog dijela Europe

Vlada je prošlog ponedjeljka na telefonskoj sjednici odredila nove cijene goriva. Od prošlog je utorka tako osnovni benzin eurosuper 95 na benzinskim postajama najviše 1,34 eura (10,10 kuna) po litri, a dizel za 1,46 eura (11 kuna). Pregledom cijena benzina u Europi u siječnju ove godine jasno je da Hrvatska ima šestu najnižu cijenu goriva na starom kontinentu. Niže cijene zabilježene su samo u Rumunjskoj, Bugarskoj, Ukrajini te u Rusiji i Bjelorusiji. U posljednje dvije cijena litre eurosupera 95 niža je od eura. 

S druge strane znatno više cijene zabilježene su u Velikoj Britaniji i Norveškoj, gdje litra eurosupera 95 iznosi više od 2 eura. 

Spomenute cijene trebale bi vrijediti najmanje do 30. siječnja 2023. godine. Na fotografiji možete vidjeti usporedbu cijene eurosupera 95 s drugim državama. 

Infografika prikazuje cijene goriva na po?etku 2023. u Europi. Photo: Marko Picek/PIXSELL
Foto: Marko Picek/PIXSELL

Ključne riječi

Komentara 18

Avatar Bobiii
Bobiii
14:09 24.01.2023.

Eurosuper 95 punim u Sloveniji po 1,27 i gotovo svu hranu kupujem tamo.

DU
Deleted user
12:14 30.01.2023.

Gade mi se ovi propagandi tekstovi tipa Hrvatska medju povoljnijim u Europi, a place su nam takav jad da je pravo cudo da ljudi nisu vec na ulici. Place na zapadu su 3 i vise puta vece nego kod nas a hrana i higijenske potrpstine i 30% jeftinije. Ma mi smo dno Europe, jad i sirotinja

ST
stefj
13:46 24.01.2023.

To je u redu. Uz sav ovaj bum cijena, gdje su trgovci i distributeri iskoristili uvođenje eura, samo bi nam još falilo da su i cijene goriva otišle u nebo... Dobre su one usporedne cijene proizvoda u dućanima, to pomaže dizanju konkurencije. Ima dosta države u tim cijenama i činjenice da se dugo štitilo tržište za neke pa nedostaje i konkurencije, no bez obzira na to, da malo građani vide koliko ih koštaju nevjerojatno glomazne i neefikasne javne strukture, i koliko ih košta slaba konkurencija...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije