Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje

Lista najdepresivnijih zemalja – evo gdje je Hrvatska!

Ilustracija
Foto: Marin Tironi/24sata
08.11.2013.
u 18:06

Istraživači su odredili i koliki "teret" depresija predstavlja za životni vijek, to jest uzrokuje li preuranjenu smrt

Bliski istok i Sjeverna Afrika područja su s najvišom stopom depresije, pokazalo je najnovije istraživanje provedeno na australskom sveučilištu Queensland.

Studija je pokazala i da od depresije boluje više od četiri posto svjetske populacije, piše Washington Post.

Na područjima Bliskog istoka, Sjeverne Afrike, istočne Europe i Kariba od depresije pati čak pet posto stanovništva, dok je ona najniža u istočnoj Aziji, Australiji i Novom Zelandu te jugoistočnoj Aziji.

Najdepresivnija država je Afganistan gdje čak više od 20 posto ljudi pati od tog poremećaja. Najmanje je depresivan Japan sa stopom manjom od 2,5 posto.

Istraživači su odredili i koliki "teret" depresija predstavlja za životni vijek, to jest uzrokuje li preuranjenu smrt. Teret depresije uglavnom prati stopu depresije pa je on tako najveći u Afganistanu, a slijede Eritreja, Ruanda, Bocvana, Gabon, Hrvatska, Nizozemska i Honduras.

Cjelokupno istraživanje i grafički prikaz po zemljama pogledajte ovdje.

>> Studija pokazala: Depresija nije 'ženska bolest'

Komentara 23

Avatar Topgen
Topgen
12:38 08.11.2013.

Hrvatska ???!!!! Ma nemoj. Od cega ?? Stekat , kavica , mobitel, Ray Ban , Lacoste , Marlboro , kljucevi od Audija ... haha ; satra ih stress.

FI
fiona13
11:39 08.11.2013.

Što je tu čudno da u Hrvatskoj vlada depresija? A što se to lijepo događa u našoj zemlji.Oni sretnici koji su preživjeli rat,doživjeli su unazad 20 i nešto godina,totalnu pljačku na svim razinama,gubitak svih vrijednosti,a veličanje nepravde,nepoštenja,kriminala,podobnosti i nepodobnosti,veličanje nesposobnosti.Toliko je ovaj narod depresivan da nema volje niti na ulice izaći,eto to je sreća za političare što su hrvati depresivni,a ne nazire se nikakvo svjetlo na kraju tunela,jer sve to skupa traje predugo,a kad nešto traje predugo postane uobičajeno i postaje sastavni dio naših života,nažalost.Svima se sve gadi,ali teško se pokreće i diže iz kolektivne depresije.

CF
Crveni@fašist
19:36 08.11.2013.

Evo naše Hrvatske opet u družtvu sa Afganistanom, Eritrejom, Ruandom, Bocvanom, Gabonom i Hondurasom. Hvala dragim vođama Milanoviću i Josipoviću i svekolikim kukurikustanom na čelu s partijom i Đavlom osobno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije