Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vjerske zajednice

Hrvatska kršćanska koalicija Vladi: Zaštite i vjerske manjine!

mile
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
03.12.2013.
u 16:23

- Jeste li voljni snimati spotove te izaći u javnost kako bi se zaštitile manjinske vjerske zajednice u RH, pitaju se u HKK.

Hrvatska kršćanska koalicija poslala je otvoreno pismo premijeru Zoranu Milanoviću u kojem pozivaju Vladu da dodatno zaštite manjinske vjerske zajednice.

 - U proteklih ste se mjesec  dana kroz razne akcije potrudili ukazati na diskiminaciju osoba  homoseksualne orijentacije. Pokazali ste kako je Hrvatska zemlja ljudskih prava.Kao što znate, postoje manjinske vjerske zajednice u RH (članice Hrvatske kršćanske koalicije i ostale vjerske zajednice) koje još uvijek usprkos ustavnim i zakonskim odredbama te presudama Europskog suda za ljudska prava ne mogu ostvariti svoja vjerska prava koja su zajamčena drugim zajednicama, poručuju iz HKK te se pitaju hoće li se Vlada RH javno očitovati, odnosno  što će učiniti da i te manjine dobiju svoja prava.

 - Jeste li voljni snimati spotove te izaći u javnost kako bi se zaštitile manjinske vjerske zajednice u RH  koje su i dan danas sustavno diskriminirane, pitaju se i dodaju kako se nadaju da će se vlada i za njih 'izboriti istom revnošću poput ove za prava drugačijih spolnih orijentacija u Hrvatskoj'.

>> Hrvatska kršćanska koalicija: Opet ćemo tražiti zaštitu suda

Komentara 10

DO
domoljubxy
18:04 03.12.2013.

Milanoviću ti stvarno ne znaš što radiš ideš protiv naroda koji te je birao.Sada se vidi da si nas prevario što si sve obećao a ništa nisi napravio zašto ne ganjaš ratne profitere da vrate novac koji su pokrali.Štitiš nešto što je neprirodno i ideš protiv tradicije svoga naroda zapamit .TO TI NIKADA NEĆEMO ZABORAVITI

HA
Hari
18:00 03.12.2013.

Odakle Vam to? Proučite malo prava manjina u Skandinaviji i Češkoj, npr. njihov prag za dvojezičnost.

Avatar evgenij
evgenij
20:36 03.12.2013.

Sad ga deru sa svih strana!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije