navigacija Hrvatska 35
VJERSKE ZAJEDNICE

Hrvatska kršćanska koalicija: Opet ćemo tražiti zaštitu suda

HKK je zbog diskriminacije već tužio Republiku Hrvatsku Međunarodnom sudu za ljudska prava u Strasbourgu

Hrvatska kršćanska koalicija: Opet ćemo tražiti zaštitu suda

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Hrvatska kršćanska koalicija, koja okuplja vjerske zajednice reformacijsko-protestantske orijentacije, poručila je kako će ponovno tražiti zaštitu prava na sudu ako ne dođe do potpisivanja ugovora o pitanjima od zajedničkog interesa s Vladom. HKK je zbog diskriminacije u odnosu na vjerske zajednice koje su potpisale te ugovore već tužio Republiku Hrvatsku Međunarodnom sudu za ljudska prava u Strasbourgu, koji je presudio u njihovu korist, no ni tri godine nakon presude ugovor nije potpisan.

"Kroz proteklo vrijeme HKK je u nebrojeno navrata pokušavala s ministrom pravosuđa Orsatom Miljenićem, koji je ujedno i predsjednik Komisije za odnose s vjerskim zajednicama, doći do zadovoljavajućeg rješenja koje bi crkve članice stavilo u isti položaj kao i druge vjerske zajednice. Na žalost, ministar Miljenić, kao i drugi uključeni u rješavanje ovog pitanja, nije pokazao dovoljno interesa niti volje za sklapanjem Ugovora o pitanjima od zajedničkog interesa koji ne bi bio ispod standarda koji je ostvaren u ugovorima s drugim crkvama", navodi se u priopćenju koje potpisuje predsjednik HKK Mario Dučić.

Dučić je najavio i nove tužbe, kao i javna okupljanja ispred zgrade Vlade i Ministarstva pravosuđa početkom sljedećeg mjeseca.

>> Hrvatska kršćanska koalicija: Tužit ćemo Vladu zbog diskriminacije

Ocijeni:

1 2 3 4 5

0 (0 ocjena)
Ispravi pogreške

Komentari

Registracija