Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dalija Orešković:

'Hrvatska je oteta država, oteli su je oni koji manipuliraju pojmom domoljublja'

Dalija Orešković
Foto: Screenshot HRT
21.10.2018.
u 14:28

Gostujući u emisiji Nedjeljom u 2 govorila je o ulasku u politiku i onome za što će se zalagati

Bivša predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalija Orešković gostuje u emisiji Nedjeljom u dva.

– Nisam još počela pričati o bilo kojoj političkoj temi. Načelno sam rekla da bi me se moglo tražiti od centra prema ljevici, a što ću biti pokazat će se kada pokažem sebe i ljude s kojima sam se okružila.

Na pitanje zbog čega se odlučila ući u politiku kaže:

– Cijeli život se bavim zaštitom ljudskih prava, uništava se sve što je meni svetinja, gledam kako se vrijeđa, omalovažava, ulazak u politiku je moja obaveza i odgovornost.

Na pitanje tko će s njim izaći na izbore odgovara:

– Odlučila sam se za sada okupiti oko sebe ljude koji razmišljaju slično i koji nisu bili dio političkih struktura za koje smatram da ne mogu u Hrvatskoj dovesti do promjena.

– Hrvatska je oteta država, oteli su je oni koji manipuliraju pojmom domoljublja, oni koji su sve sustave proželi svojim koruptivnim i klijentelističkim mrežama, a svima ostalima su uskratili pravo na dostojanstven život – istaknula je.

Još se, kaže, nije definirala hoće li osnovati stranku ili ići kao nezavisna kandidatkinja.

– Za sada je to jedan pokret, inicijativa, platforma. Za sada se sve svodi samo na sadržaj da ponovno izgradimo institucije koje smo proteklih 25 godina zaboravili izgraditi.

Nije htjela otkriti s kime će ući u politiku.

– Ne želim da to budemo ja i oni, nego da budemo mi – rekla je.

Osvrnula se i na Živi zid koji je, komentirao je Aleksandar Stanković, najbliži onome što ona govori.

– Živi zid nema ljude koji bi bili u stanju danas sutra nešto uistinu provesti u djelo i nemaju programski sadržaj koji Hrvatsku vodi naprijed. Njihove poruke za izlazak iz Europske unije, NATO saveza, ukidanja obaveznog cijepljenja nisu stvari koje podržavam – rekla je.

Na pitanje misli li da vjeronauk treba biti u školama, kaže:

– U Ustavu je naša država osnovana kao svjetovna država u kojoj su sve religije jednake. Protiv sam toga da vjeronauk u školama bude izborni predmet pod ovakvim uvjetima kakav se provodi danas.

Predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović je dala ocjenu 0, smatra da joj 'nešto magli pogled na stvarno stanje u državi u smislu kako građani žive'. 

Kada vidi neprimjerene pojave, trebala bi reagirati, kaže Orešković. Tu daje primjer kiretaže na živo, nije čula da je predsjednica o tome išta rekla. 

- Čini se da je izolirana i odsječena od procesa kojima bi se trebala baviti, a dominantan fokus joj je na osobnoj promociji - komentirala je Orešković. 

Komentara 439

Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
15:01 21.10.2018.

Uvijek mi ručak prisjedne zbog te Stankovićeve emisije! Očito SDP stvarno loše stoji pa su se mediji dali u projekt spašavanja ljevice. Degutantno je na ovaj način i u ovakvoj poziciji slušati osobu koja je trebala biti nestranački čelnik Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa, sad vidimo da očito nije bila nestranačka nego da je bila običan Milanovićev pijun, a najgore je da se ona čak niti ne trudi, i to s pretzencioznim tonom glasa, prikazati se neutralnom. Prema tome očito su i sve njezine odluke stranački motivirane i neobjektivne, trebamo ih sve preispitati. Mogao je tako dotičnu Stanković priupitati koliko stotina milijuna eura je Hrvatska izgubila zbog njezine odluke o Karamarku i INA-i i hoće li ona skupa s Petrovom, koji su inzistirali na arbitraži i rušili vladu, vratiti bar dio novca u državni proračun!

Avatar Toni Broo
Toni Broo
15:29 21.10.2018.

Ovakvi likovi su uzurpirali institucije i glumatali nepristranost te profesionalizam, a jasno su ideološki i svjetonazorski obojeni! Dno dna kakvi likovi se domognu funkcija preko kojih se selektivno obračunavaju s onima tko im ideološki i svjetonazorski ne odgovara. Nije nii čudo da je Karamarko rušen, a Milanović i njegov brat Krešo bili zaštićeni od tog "povjerenstva za sukob interesa" . Takvi kadrovi jugo-ljevičarski kao ova gospođa drmaju i DORH-om, i onda se čudima zašto se ne procesuiraju ratni zločini u Vukovaru i zašto DORH ne uhićuje IDS i SDP lopove iz Uljanika, užas! Jedino pozitivno iz ovog članka mi je to da ova drugarica traži glasove na ljevici. Što više čerupanja za sve manje lijevo biračko tijelo koje u prosjeku ima 60+ godina i izumire, to bolje.

BI
bikica7
14:55 21.10.2018.

"Ja sam katolkinja a djecu šaljem u židovski vrtić"reče Dalija ne trepnuvši okom.Osniva stranku koja po njoj treba biti odraz"poštenja" bez prebjega iz drugih stranaka a Glavašević je glavna uzdanica.Dno dna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije