Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nikola grmoja:

Hrvatska ima opušak od institucija, vladajući su ih okupirali

Patrik Macek/PIXSELL
05.10.2018.
u 13:14

– Ne znam što će biti, mislim da će oni koji su inicirali proces o tome odlučiti, ali situacija na aktualcu pokazala je da premijer Plenković ima DORH na crvenoj liniji i kada on nazove, oni tako odrade

Hrvatska ima opušak od institucija, kritizira danas Mostov Nikola Grmoja referirajući se na otkriće glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića kako je nestao spis iz 2011. godine kojim se tereti Milijana Brkića za otkrivanje policijskih tajni.

– Imamo okupirane institucije od vladajućih, u ovom trenutku od Andreja Plenkovića i HDZ-a koji kontroliraju gotovo svaku instituciju u RH. Na kraju priče vidjet ćemo tko je svodnik, a tko prostitutka i mislim da se pred sve nas postavlja pitanje kome odgovara u ovom trenutku nestanak tog spisa – zanima Grmoju. Moguće da je spis nestao te 2011., kaže, no postoji i mogućnost da je spis prigodno nestao sada.

– Ne znam što će biti, mislim da će oni koji su inicirali proces o tome odlučiti, ali situacija na aktualcu pokazala je da premijer Plenković ima DORH na crvenoj liniji i kada on nazove, oni to odrade. Ja sam postavio pitanje o aferi u MVEP-u i na taj dan je DORH donio rješenje, dostavio ga MVEP-u, a do danas čovjeku koji je podnio kaznenu prijavu ne žele dati na uvid rješenje. Mislim da to pokazuje kako nam funkcioniraju institucije. A Plenković u svemu ovome igra važnu ulogu – nastavlja Grmoja koji misli da je premijer "na liniji s glavnim državnim odvjetnikom". Grmoja vjeruje i kako premijeru sad odgovara da "eliminira Milijana Brkića".

– Mislim da je to igra koja se događa, ne ulazeći u odgovornost Milijana Brkića. Ja sam bio prvi ovdje u Saboru koji ga je napadao i udarao u glavu u vezi s PPD-om i drugim stvarima. No gledajući politički kontekst ovdje i stvari koje se događaju, smatram da bi bilo dobro da se postavi pitanje kome u ovom trenutku odgovara nestanak spisa – tvrdi Grmoja.

Komentirao je i navode Ivice Todorića kako se tajno sastajao s ministrom financija Zdravkom Marićem u stanu na Pantovčaku, za što premijer tvrdi da nije znao.

– Mislim da je Andrej Plenković pomalo već tragičan, odnosno tragikomičan lik u hrvatskoj politici, on djeluje s odgodom od godinu ili godinu i pol. Mi smo sve rekli o odgovornosti ministra Marića i njegovu sukobu interesa koje je bilo svima eklatantno osim premijeru i našim institucijama, na primjer Povjerenstvu koje ga je dva puta oslobodilo odgovornosti iako je na Povjerenstvu pred vama svima promijenio iskaz. Međutim, to nitko tada nije problematizirao, odnosno jest jedan tjednik i jedan portal i to je bilo to. Ja mislim da je jasno da je Marić bio u sukobu interesa, a što piše Ivica Todorić, to me uopće ne zanima – tvrdi te dodaje kako sve što Todorić piše, piše zbog vlastite obrane.

– On je bjegunac pred hrvatskim pravosuđem i bilo bi dobro, ako mu je stalo do istine, a svi vidimo da nije, da dođe pred hrvatske institucije i da kaže tko mu je ovih svih godina pomagao. On se sad vadi na to da mu je država otela Agrokor, a zapravo su ova država, ovi političari i svi oni koji sjede u hrvatskoj Vladi, zajedno s njim kreirali i monetarnu politiku, a i nagovarali guvernera na politički angažman. Mislim da sam sve rekao u onoj prvoj rečenici da su institucije okupirane i da su opušak onih koji upravljaju pravosuđem – zaključuje Grmoja.

>> Pogledajte “okršaj” Plenkovića i Marasa u Saboru

 

Komentara 18

DA
Danijel2
14:12 05.10.2018.

Bolest Hrvatske: BIROKRACIJA, nepotizam. Ne znam tko je žešće zapošljavao svoje od SDP-a. Pobjednici se mijenjaju, a veći dio njihove birokracije ostaje... kao sidro, kamenje u pojasu plivača. Tko nije želio raditi bavio se je politikom.

Avatar Urbani
Urbani
17:16 05.10.2018.

Grmoja misli da je narod zaboravio kad je Mobst spasavao Ostojica, Bajica, Cvitana, Petrov govorio "Nema revansizma. Koji licemjer treba biti pa danas nastupati kao da se to dogodilo na kekom drugom planetu sa nekom drugom cuprijom, most je zastitnikk udbe i KOSa, zaustavio lustraciju.

PR
prajdali100
14:07 05.10.2018.

Opet se ukazao Grmoja, oličenje pameti i kulture.Gdje mu je onaj psihijatar kako se ono zvaše ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije