Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon godina hladnog odnosa
Povratak na članak

Hrvatska i Njemačka obnavljaju savezništvo

Njemačka je omekšala svoj stav i približila se hrvatskom tumačenju da su granice sa Slovenijom bilateralno pitanje

Komentari 106

Avatar Matija22
Matija22
15:43 23.08.2018.

pogledao njemac snimku kupovanja sudaca i sve mu jasno, slovenci su se osramotili i trebaju se ispričati hrvatskoj

VL
Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
15:44 23.08.2018.

Za Merkel je spor sa Slovenijom oduvijek bilateralno pitanje! Za postivanje arbitraze izjasnio se njezin koalicijski partner , socijalist, postoje dvije Njemacke kao i dvije Hrvatske. Merkel je reformirala i socijaliste u medjuvremenu , vratila ih na pravi put - rad umjesto rod.

VL
Avatar southman
southman
16:00 23.08.2018.

Ne popuštati niti za milimetar ni Bih ni Sloveniji ni Srbiji. Naš geostrateški položaj je neusporedivo bolji i interesantniji svim velikim silama i treba ga iskoristiti !

VL
DU
Deleted user
15:55 23.08.2018.

Treba polako smanjiti utjecaj Austrije u našoj zemlji. Oni koče. Čak nisu ni našim firmama odobrili poslovati na njihovom tržištu. Njemačka od prvog dana. Znači riješiti se austrijanaca bi bio veliki uspjeh. A polako i vidi Njemačka ma koliko se angažirala na balkanu i bila popustljiva ka drugim zemljama bivše jugoslavije, da je premalo rezultata. Pogotovo ozivanje Erdogana da pravi svoju izbornu kampanju u Sarajevu je došlo i do Merkelice. A sad je i njemačkoj jasno da bošnjaci ne žele Federaciju u pravom smislu nego bi je više rušili kao primjer za rušenje republike srpske. Ali sve nekako tajno. Srbi su loši, zločinci itd... pa ne ruši se tako RS. Prvo s Hrvatima u BiH moraju imati lijep odnos. Te onda Federacija s Hrvatskom. Pa tek onda razmišljati o nekoj budućnosti sa susjedima Srbijom i RS. Njemačka zna da u Srbiji nema što tražiti dok ne riješi problem BiH. Bošnjacima bi bilo dobro da što manje komuniciraju s ovom današnjom turskom. Jer trgovina je počela.

VL
Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
16:20 23.08.2018.

Njemacka je najbolji ekonomski i strateski partner Hrvatske. Da smo proveli lustraciju odavno bi imali BMW, VW ili DB u Hrvatskoj, bili bi bogatiji od Austrije. Onako izgledamo kao da neznamo sta hocemo ljudi nesigurni prema nama, pokazimo da smo zapad!

VL
Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
15:47 23.08.2018.

Opcija zapadni balkan propada, balkanci na barikadama:)))

VL
PP
pp
18:17 23.08.2018.

Realno mislim da su Hrvatskoj najzanimljivije zemlje 1. Amerika partner broj 1. Bez sumnje. To nam mora biti prioritet 2. Srednja Europa, V4, I3 kao najprirodnije okruženje gdje pripadamo. Pogotovo unutar EU bi nam trebala Srednjoevropska grupa kao Benelux i Skandinavija da zajedno štitimo svije interese 3. Njemačka kao gospodarski partner. Da se Hrvatska integrira u njemačko gospodarstvo kao Slovačka, Mađarska, Poljska, Češka... 4. Izrael na području obrane i sigurnosti.

VL
JI
Jure i Max
16:49 23.08.2018.

Vratio se brkica...🍷

VL
PP
pp
17:52 23.08.2018.

Realno ne znam. Njemačka mislim da niti želi biti treba saveznika na ovom prostoru. Hrvatska je premala da bi bila zanimljiva. Njemačka želi imati cijeli prostor pod svojom šapom kao sferu ekonomskog utjecaja. U tome sad žele ugurat Srbiju unutra, pa su protiv nas kad mi blokiramo Srbiju. Njemačka je protiv hrvatskih interesa: 1. U BiH gdje podupiru velikomuslimanske unitariste na uštrb prava Hrvata 2. Glede Srbije 3. Glede migranata 4. Glede razvoja EU. Oko Lex Perković su u pravu i izručio bi im sve udbaše nek se pravdaju pred njemačkom sudovima. Sve ih može Nobilo branit. I ekonomski bi mi mogli imati koristi da se hrvatsko gospodarstvo integrira sa njemačkim kao što je to u ostatku Srednje Europe. Više negativnog nego pozitivnog ali da vidimo.

VL
Avatar nisam_robot
nisam_robot
17:54 23.08.2018.

Nevjeruj Njemcu kada poklone nosi! Bar u politickom smislu se njima ne moze vjerovati. Oni su najveci biciklisti, velikima se udvaraju slabije sutaju bez lose savjesti. Oni postuju samo drske i samouvjerene.

VL
CR
crodux
17:30 23.08.2018.

odnose je pokvario Mesić i kompanija!

VL
DU
Deleted user
15:49 23.08.2018.

Savezništvo sa ovakvom njemačkom hrvatskoj ne treba. Dapače nikome to be treba. To je dezirjentirana zemlja u popriličnom kaosu koji što je najgore širi i dalje oko sebe. Hrvatska treba tražiti partnera u odgovornim i stabilnim zemljama bivšeg istočnog bloka.. Mađarskoj Češkoj Poljskoj Slovačkoj pa i Rusiji naravno uvjek držeći se strateškog partnerstva sa SAD.

VL
Avatar Vukomerec
Vukomerec
20:45 23.08.2018.

Dobro je razgovarati i surađivati s Njemačkom dokle god imamo svijest da Njemačka vodi neprijateljsku politiku prema Hrvatskoj u pogledu hrvatskog jezika, Srbije, BiH i politike ilegalnih imigranata. O svemu drugome se vjerojatno može dogovoriti.

VL
PP
pp
17:51 23.08.2018.

Hrvatska mora gledati samo svoje interese. Moramo se riješiti tog konjušarskog kolonijalnog mentaliteta. Hrvatska ima svije interese i treba gledati kako ih najbolje zaštiti. Kako smo mala zemlja mislim da je najbolja stvar da vodimo višesmjernu vanjsku politiku i da gledamo s kim možemo najbolje ostvarit svoje interese. Nekad težište prebacit na jednu, drugi put na drugu stranu. Hrvatska bi trebala graditi odnose sa tri regije 1. Srednja Europa, preko V4, inicijative 3 mora, radit na osnivanju neke Srednjoevropske grupe u EU 2. JI Europa s ciljem zaštite Hrvata u BiH i pomoć ostalim zemljama u NATO-u i EU izuzev Srbije 3. Mediteran posebno s Italijom i Francuskom 4. Berlin/Bruxelles. Iako su ludi i briselci i berlinci ipak treba održavati odnose na središtem 5. Atlanska veza. Amerika, slijedom toga Izrael i Britanija 6. Trudit se imat najbolje moguće odnose sa Rusijom pritom ne kompromitirajući odnos sa EU i SAD-om. I žonglirat u tim pravcima na korist Hrvatske.

VL
Avatar Uvik svojom glavom
Uvik svojom glavom
15:52 23.08.2018.

Samo svoj interes gledati jer svi oni gledaju i gledati ce svoj. Mi imamo unutarnjih problema uhljeba i parazita i dok se to ne riješi mi smo najveći neprijatelji sebe

VL
DU
Deleted user
18:04 23.08.2018.

Ne treba pokazivati zube Njemačkoj niti joj se dodvoravati. Treba imati dostojanstva ali i priznati da su nam dosta pomogli dok su bili Genscher i Kohl. Milanović je sve to uspio uništiti u par tjedana vrijeđajući Merkel. Zato imamo Plenkija koji će po pedeseti put ispraviti krivu Drinu.

VL
IH
iron.hide.54966
16:20 23.08.2018.

U hrvatskoj više ništa neće biti isto.

VL
BR
brojevi
18:49 23.08.2018.

Samo prije par dana portal je brujao o "anemičnom" i briselskom diplomatu kao nesposobnom političaru za bilo kakve pozitivne pomake u politici i gospodarstvu ali gle vraga isti taj "nesposobnjaković" niže uspjeh za uspjehom. I tako već dvije godine unatrag Gdje bi mu bio kraj da nema prodanih piskarala za strane interesne skupine, raznih domaćih i stranih agentura i nepomirljivih komunjara kojima je vrijeme stalo nakom propasti srboslavije. Jedina kakva takva utjeha bio im je SDP-e koji polako odlazi tamo gdje mu je već odavno mjesto-na smetištu povijesti.

VL
DA
dalibla
16:02 23.08.2018.

Njemačka politika prema hrvatima u BIH je negativna. Pogledajte područja gdje su investirali i pomagali i sve će biti jasno. Nazalost glavni su gurači unitarne muslimanske politike.

VL
DU
Deleted user
16:40 23.08.2018.

Bio Putin neki dan kod Merkelice. izgleda da su obnovili sporazum Molotov- Ribentrop.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.