Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIK PRITISAK NA TESTIRANJE

Neslužbeno: Hrvatska danas broji 4154 novozaražene osobe, u bolnicama oko 1200

Goran Stanzl/PIXSELL
28.10.2021.
u 08:54

Ravnateljica NZJZ-a ''Dr. Andrija Štampar'' kaže da je pritisak na testiranje velik te da je u njihovim laboratorijima gotovo svakodnevno više od 40 posto pozitivnih uzoraka

U Hrvatskoj su u protekla 24 sata zabilježena 4154 nova slučaja zaraze SARS-CoV-2 virusom i trenutačno je više od dvadeset tisuća aktivnih slučajeva. U bolnicama je sada oko tisuću dvjesto oboljelih, a na respiratoru njih više od 150, neslužbeno doznaje HRT.

Govoreći o situaciji s COVID-19 u Hrvatskoj, zamjenica ravnatelja HZJZ-a Ivana Pavić Šimetin rekla je kako se, s obzirom na porast i visoki udio pozitivnih u testiranima, može pretpostaviti da će se uzlazni trend nastaviti. Navela je da je u ovom trenutku zaraženo 4700 učenika, 23 posto od ukupno aktivno bolesnih.

Ravnateljica NZJZ-a ''Dr. Andrija Štampar'' Sandra Šikić kaže da je pritisak na testiranje velik te da je u njihovim laboratorijima gotovo svakodnevno više od 40 posto pozitivnih uzoraka u odnosu na testirane.

– Zaista moramo proširiti kapacitete uzimanja briseva jer vidimo da ovo sad nije dostatno – rekla je Šikić u emisiji U mreži Prvog.

Podsjetimo, jučer je zabilježen 4571 novi slučaj. Na bolničkom je liječenju 1207 pacijenata, od toga su na respiratoru 153 pacijenta. Službeni podaci o epidemiološkoj situaciji danas očekuju se poslije 11 sati.

Ključne riječi

Komentara 25

Avatar javorko
javorko
09:28 28.10.2021.

ono sto je i vise ocigledno da sustav i oni koji upravljaju nisu sposbni predvijeti sto ce biti..a takvo upravljanje je improvizacija a rezultate vidite

FU
Fusnota
14:33 28.10.2021.

Milan i Marin Kažu da je corona izmišljena kao oružje

PV
prcko.vita
10:56 28.10.2021.

Zatvaraj sve dok opet ne bude kasno. Sada se vidi koliko je slabo Hrvatsko zdravstvo, a želimo biti dio Europe. Kontrola mjera ne postoji. Mjere su slabe i ne daju učinak. Ostaje nam nada da će bogataši uspjeti čim prijee pronaći cijepivo da spase čovječanstvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije