Naslovnica Vijesti Hrvatska

Hrvatin: Da, htio sam ljetovati u vili odvjetnika za 10.000 eura tjedno

Šef Vrhovnog suda priznaje da je lani ljetovao u državnoj rezidenciji na Brijunima, za 250 umjesto za 900 kuna na dan
30. srpnja 2012. u 23:30 61 komentara 219 prikaza
ivanka toma,branko hrvatin
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Ljetovanje predsjednika Vrhovnog suda Branka Hrvatina ove je godine prepuno kontroverzi, a njemu osobno se na kraju pretvorilo u noćnu moru. Do prije nekoliko tjedana bio je uvjeren da će, kao i lani, na ljetovanje u državnu rezidenciju na Brijunima, ali Vlada je odbila njegov zahtjev. Druga varijanta mu je bila ljetovanje u jednoj od najskupljih (ako nije i najskuplja) stancija u Istri – stancija Meneghetti koja prima 10 osoba, a tjedni najam stoji otprilike 10.000 eura. No, i to mu je propalo jer mu ne odgovara termin u kojem je njegovo društvo rezerviralo stanciju, a da mu nevolja bude veća, u međuvremenu se pročulo da treba ljetovati u luksuznom zdanju koje se prostire na imanju od 120.000 četvornih metara.

Pročulo se i s kim je trebao biti u društvu pa se ujedno postavilo pitanje nije li predsjednik Vrhovnog suda u sukobu interesa. Na kraju je odlučio otići u Sloveniju. S Hrvatinom sastali smo se u ponedjeljak u Zagrebu, dan prije puta u Sloveniju, kako bi odgovorio na sve sporne detalje njegova godišnjeg odmora.

>> Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista

SPAR
Alternativa
Šećer i debljina: Kako staviti unos šećera pod kontrolu, a i dalje fino jesti
 • keyser:

  Pa dobro još ćete zabraniti ljudima da ljetuju??? Što je vama? Radite halabuku oko toga jer je Milanović na Hvaru, jer je netko u Istri, jer je netko treći u Meksiku? A gdje da ljetuju? na obalama Save? Ako netko ... prikaži još!o želi platiti 10 tisuća eura tjedno za odmor, šta se to koga ima ticati?

 • Avatar WindFucker
  WindFucker:

  a da mu nevolja bude veća, u međuvremenu se pročulo da treba ljetovati u luksuznom zdanju koje se prostire na imanju od 120.000 četvornih metara. ________________________________________________________________ Kakva nevolja!? 10.000 eura na tjedan, smještaj za 10 osoba, dakle 1.000 eur/osobi. Daleko ... prikaži još!ko jeftinije nego ljetovanje u nekakvom hotelu sa 4*, a daleko veći komoditet. Zašto si predsjednik Vrhovnog suda ne bi mogao/smio priuštiti odmor u objektima tipa Stancija Meneghetti?

 • belimo:

  Da plača sa vlastoručno zarađenim novcem nebi mu ni palo na pamet da razmišlja o ovakovom ljetovanju od "svega" 10.000 €.........