Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
niz neodobravanja

Hrvatica u Njemačkoj: 'Zarađujem 1800 eura, a u Hrvatskoj misle da sam slabo plaćena'

Od 16. siječnja opet plaćanje naknade na bankomatima drugih banaka
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
23.02.2024.
u 09:51

"Pojedinci u mojoj domovini misle kako sam slabo plaćena jer u Njemačkoj morate imati plaću od 2500 eura ma što radili, budući da su svi poslovi dobro plaćeni. Mentalitet nam je grozan", navela je

Hrvatica koja živi i radi u Njemačkoj požalila se na društvenim mrežama da pojedinci u Hrvatskoj misle da je potplaćena. Kako je navela, radi 80 posto radnog vremena i mjesečno zaradi između 1700 i 1800 eura. U Njemačkoj je od 2017. godine te nikad nije bila nezaposlena, piše Fenix magazin.

GALERIJA Tko ima najnižu, a tko najvišu plaću u Hrvatskoj: Za ovo zanimanje plaća je čak 3120 eura

Od 16. siječnja opet plaćanje naknade na bankomatima drugih banaka
1/10

Radila je kao čistačica, ispomoć u kućanstvu, brinula o starijim osobama. Navela je i da je njezina situacija dobra te da nema dugova i da zna raspolagati novcem. "Pojedinci u mojoj domovini misle kako sam slabo plaćena jer u Njemačkoj morate imati plaću od 2500 eura ma što radili, budući da su svi poslovi dobro plaćeni. Mentalitet nam je grozan", navela je. Trenutačno radi u sustavu njege te je, kako navodi, opet imala raspravu o plaćama. "Gdje je problem? Zarađujem li premalo ili je problem naš mentalitet?" zapitala se. Objava je u vrlo kratkom roku prikupila niz komentara.

Većina komentatora navela je da se radi o dobroj zaradi budući da radi nepuno radno vrijeme. Javio se i niz stranaca koji su također rekli da se susreću s istim problemom sa svojim sunarodnjacima, a javilo se i nekoliko Hrvata koji su potvrdili da su se i oni susreli sa sličnim situacijama.

POVEZANI ČLANCI:

 

 

Ključne riječi

Komentara 49

DU
Deleted user
13:01 23.02.2024.

Ja sam preko 15 god u DE i dvojni sam državljanin. Netto plaća od 1800 eur je stvarno mala za neki život "srednje klase" o kakvom maštaju u Hr.Iole prustojan stanić teško je naći ispod 500 eur, hrana je skupa,, ak imaš auto,kredit ,zeliš ljetocanje,zimovanje ,ma i 2300 je malo.Neisplativo više za doći ovamo.Iskreno.Pozz.

Avatar Heisenberg
Heisenberg
11:33 23.02.2024.

Za te pare bi i u Hrvatskoj našla posao.

NI
niko63
12:59 23.02.2024.

Lijepo je da si ti zadovoljna i sretna u Njemačkoj ali ne vidim razloga zbog čega bi to trebalo zanimati nas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije