Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZANIMLJIV 'MODUS OPERANDI'

Nove lukave prevare u Njemačkoj: Nazovu vas pa vam mlađi muškarac na kućnu adresu dostavi cvijeće...

Ilustracija
Neva Zganec/PIXSELL
22.02.2024.
u 14:46

Njemačka policija upozorava na prevaru.

Münchenska policija izdala je upozorenje o trenutno popularnom obliku prijevare nakon najnovijeg incidenta koji se dogodio u utorak. Tada se, naime, jednoj starijoj ženi javio nepoznati muškarac tvrdeći da ga je poslala tvrtka za čišćenje tepiha kako bi joj kući donio poklon.

Oko 16 sati na vratima 80-godišnjakinje pojavio se muškarac s buketom cvijeća, navela je policija. Starija žena potom ga je pozvala u stan i njih su dvoje razgovarali u dnevnoj sobi. Kad je htjela ispratiti stranca van, iznenada se u hodniku pojavio drugi muškarac, javlja Fenix Magazin.

Obojica su brzo pobjegla. S njima je nestao nakit, gospođina torbica i svi njezini identifikacijski dokumenti, razne kartice, mobitel i gotovina u iznosu od nekoliko stotina eura.

Münchenska policija trenutno je 'zatrpana' takvim slučajevima, prenose njemački mediji navode istražitelja. Prijevara čistača tepiha s buketom cvijeća posebno je popularna, navode mediji. Policijski službenici sada pokušavaju zaustaviti prevarante. Traže svjedoke koji su u utorak poslijepodne primijetili nešto sumnjivo na području Münchener Strasse i Ritter-Hilprand-Strasse u Taufkirchenu.

VEZANI ČLANCI:

Policija traži dva muškarca. Jedan osumnjičenik star je oko 30 godina, visok je 1,75 metara i atletske je građe. Prema opisu, izgledao je "istočnoeuropski" i govorio je s naglaskom, bio je odjeven u tamnu odjeću i nije imao bradu ni naočale. Drugi muškarac bio je star oko 25 godina, visok 1,80 metara, bio je mršave građe i nosio je smeđu i bež odjeću.

VIDEO Pokušali 'preveslati' bakicu, no prevaranti ovo nisu očekivali

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije