Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVEĆANI TROŠKOVI

Mnogi umirovljenici u Njemačkoj suočavaju se s istim problemom: 'Neću to platiti'

Berlin's renters face high price misery as housing crisis deepens
Foto: LISI NIESNER/REUTERS
1/3
21.02.2024.
u 22:05

Umirovljenica je jedna od mnogih u Njemačkoj koji se trenutno suočavaju s ogromnim nadoplatama za režije

Mnogi se u Njemačkoj nose s povećanim troškovima života, a među njima je i umirovljenica iz Gommerna koja bi režije trebala platiti 8.026,52 eura. Prošle joj je godine preminuo suprug te ona sama živi u stanu od 59 četvornih metara, a mirovina joj iznosi 800 eura mjesečno. Iako pokušava uštedjeti energiju, dobila je veliki račun za troškove za 2022. godinu. 

"Pismo uprave tvrtke za nekretnine bilo je šokantno. Grijanje moram platiti oko 6.000 eura, vodu gotovo 2.000 eura, ostalo su troškovi domara, smeća i lifta", kazala je umirovljenica koja je uložila prigovor na obračun. Na njega nitko nije reagirao, prenosi Fenix magazin

“Neću to platiti. Radije idem u zatvor gdje ću imati toplu ćeliju”, rekla je umirovljenica. Ona je jedna od mnogih koji se trenutno suočavaju s ogromnim nadoplatama za režije. 

VEZANI ČLANCI:

Naime, njemački mediji ističu kako se radi o sustavu grijanja na daljinu

“Problem je u tome što se cijene ugovora o daljinskom grijanju sastoje od mnogo komponenti i teško ih je razumjeti. To također mnoge kupce ostavlja na milost i nemilost monopolističkih dobavljača”, opisao je odvjetnik.

GALERIJA Raskošna imanja u Hrvatskoj: Posjećivali ih velikani, a sada propadaju

Berlin's renters face high price misery as housing crisis deepens
1/41
Ključne riječi

Komentara 11

Avatar Salt-n-Pepa
Salt-n-Pepa
22:40 21.02.2024.

Daljinsko grijanje? Šta netko puše fenom iz daljine?

MA
MadMax1
07:54 23.02.2024.

Zaboravili ste napomenuti da je ta gospođa podstanarka, a ne vlasnica stana. U Njemačkoj preko 70% stanovništva živi cijeli život u podstanarstvu. Nije nadoplaćivala razlike u režijama godinama, tako da se nagomilalo, a vlasnik stana naravno ne treba voditi brigu o tome. Sada će biti prisiljena da se iseli iz tog stana, a vlasnik stana to jedva čeka jer idući koji se useli u taj stan će mu plaćati znatno veću najamninu. Što se tiče njenih 800€ penzije, s tim je osuđena na bijedu. Penzioneri u Hrvatskoj sa svojih 300€ penzije u svojoj vlastitoj nekretnini ipak imaju bolji status od nje.

ŠT
ŠtoReći
22:21 21.02.2024.

Aj ne lažite, Nešto ne štima, a što to treba provjeriti i onda pisati. Na 6o kvarata što je morala raditi pa toliko potrošiti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije