Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turisti idu u Tursku

Hrvati iz Taksima prebačeni u mirniji dio grada

istanbul
Ton Koene
04.06.2013.
u 18:27

Tijekom vikenda prodano je desetak aranžmana za Tursku, kažu turističke agencije koja vodi grupe u Tursku

Sukobe koji bjesne na istanbulskom trgu Taksim izbliza je vidjelo i nekoliko desetaka turista iz Hrvatske. Nitko nije bio opasnosti, ali činjenica da im je hotel bio u ulici koja izlazi na sam Taksim bila je dovoljan razlog da ih agencija odmah preseli u sigurniji dio grada.

– Kad je naša grupa s tridesetak gostiju u četvrtak stigla u Istanbul, nemira nije bilo. Situacija se zakomplicirala idući dan u poslijepodnevnim satima. Goste smo iduće jutro prebacili u hotel u starom dijelu gradu, uspjeli su vidjeti sve što je bilo predviđeno programom osim što su na show s trbušnim plesačicama morali na drugo mjesto – kaže Nikolina Frklić iz Atlasa.

Proteklih dana u Istanbulu je bilo putnika iz Hrvatske i u organizaciji nekih drugih agencija. Svi su se, kako se doznaje, sretno i bez problema vratili, a iduće grupe u taj grad kreću u drugoj polovici lipnja.

– Iz Splita imamo čarter 22. lipnja te grupu iz Zagreba na redovitoj avioliniji istoga dana. Otkaza nema. Štoviše, tijekom vikenda online smo prodali desetak aranžmana, a vjerujemo da će se do tada situacija smiriti – kaže Ivan Pukšar iz Kompasa, koji domeće da bi neki Europljani, koji ovih dana biraju gdje će na ljetovanje, mogli Tursku zamijeniti Hrvatskom.

>>Turizam je već izgubio oko 400 milijuna kuna!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije