Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
evakuacija

Hrvati iz Libije sletjeli najprije u Split, a poslije uzletili za Zagreb

radnici geofizike (1)
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/8
26.02.2011.
u 14:28

Zrakoplov Trade Aira sletio je najprije u Split, jer nije imao dovoljno goriva.

Radnici Geofizike iz Libije oko 23 sata bi trebali doputovati u Zagreb. No, prije toga, zrakoplov kojim su letjeli morao je stati u Splitu, zbog nedostatka goriva, javlja 24 sata.

- Situacija u Tripoliju je kaotična i nismo mogli čekati da se natoči gorivo u avion jer je postojao rizik da ljudi zapnu u zračnoj luci - rekla je Marina Orešić iz Trade Aira. Dodala je kako nisu nikome javili promjenu kursa jer u Libiji nema signala za mobitele pa nisu imali mogućnost komunikacije, prenosi 24 sata.

Zrakoplov Trade Aira je u Tripoliju ukrcao sedam radnika Geofizike koji su zadržani u libijskoj prijestolnici kao logistička potpora dok i posljednji radnik ne bude na sigurnom te se zajedno s njima uputio prema Zeli.

Hrvatska je jedna od prvih zemalja koja je dobila dozvolu za civilne letove i slijetanje u zračne luke u unutrašnjosti Libije u kojoj se, prema nekim procjenama, još blokirano više od šest tisuća državljana EU.

U Zeli su se u zrakoplov ukrcali radnike Geofizike, ali i drugih tvrtki, njih 102. Još preostaje evakuacija radnika Crosca koji se nalaze kod Kufre.

Ključne riječi

Komentara 8

X2
xychhr-200
11:53 27.02.2011.

Čudno da ih u Splitu nije dočekala Kosorica - koja je očigledno \"strugnula\" od protesta u Zagrebu... pa da se opet malo može prezentirati pred kamerama... kao veeeeliiiikaaaaa spasiteljica hrvatskog naroda.

PR
ProgresivnaRH
06:34 27.02.2011.

Pridružite se danas putu do bolje Hrvatske. Želimo čuti Vaš glas. Budite progresivni! http://www.facebook.com/pages/Hrvatska-progresivna-stranka/201904353169629

DU
Deleted user
23:57 26.02.2011.

Još je dio Croscovaca ostao.. Sretno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije