Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Povratak na članak

Hrvati imaju najlošiji stav u EU o sucima

Čak 69 % ispitanika ima vrlo loše ili prilično loše mišljenje o neovisnosti sudaca, a i ocjena samih sudaca je na dnu EU
Objava 30. svibnja 2018. 1035 prikaza
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
Komentara 30
 • Budak:

  A kakav bi bio stav? Šifra “sinkopa”, suđenja brz kraja za Sanadera, Vidoševića i druge ... najveći broj nerješeni predmeta a najveći broj sudaca po glavi u EU. Svaki dan druga afera, informacije cure stalno.

  22:51 30. 5. 2018.
 • Avatar babas
  babas:

  Zbog pravosuđa smo najzaostalija i najsiromašnija zemlja EU. Trebalo bi ga u potpunosti rasformirati,i uvesti strane suce da ga stvore iz početka. Previše je korova i korupcije u njemu da bi se to moglo tek tako reformirati.

  2 23:23 30. 5. 2018.
 • ing-12345:

  U Hrvatskoj ne postoji pravosuđe već samo mafijaši koji se nazivaju sucima i odvjetnicima.

  06:21 31. 5. 2018.
 • sttipe:

  Pa ja imam slučaj di smo ugovorom pred trgovačkim sudom kupili komad zemlje, i sad taj sud ne priznaje vlastiti dokument. Zbog 3 slova ispravljena korektorom, a svoj primjerak ugovora, ne žele naći.. Imam ovjereno kod javnog bilježnika od strane ... prikaži još! nasljednika prodavatelja, da su zemlju davno prodali. Nemam spor s nikim nego sa sudom. Sutkinju se može nać u člancima vezanim za nekretninske manipulacije... Zemlja skoro bezvrijedna, slučaj 1/1, sve bez spora, samo još mora odvjetnik na meni zaradit. Bilježnik već je, na istom predmetu... Pa skoro kompletna nomenklatura nekoliko pravosudnih struka, koje čine rh pravosuđe je po mom mišljenju, za streljat bez suda!!! Iznimke pitanje je, bi li se našle...

  22:58 30. 5. 2018.
 • kold:

  Nije to loš stav Hrvata to je stvarna slika HR pravosuđa.

  23:52 30. 5. 2018.
 • Deleted user:

  Koje “PRAVOsude” ? ?? Jos malo pa ce biti kao i u Kambodzi za vrijeme Crvenih Kmera. U ovoj zemlji tesko da jos ima manevarskog prostora za poboljsanje stanja. Sve “pomesti “ I krenuti iznova sa drugom postavom.

  05:58 31. 5. 2018.
 • nevjerujženikojalaže:

  prvo lustracija a onda istinske reforme. od glave se rade reforme a to znači od političara.

  22:59 30. 5. 2018.
 • Avatar Dalmacija
  Dalmacija:

  Hrvatsko sudstvo je najgore na Balkanu i Hrvatska je najkorumpiranija Balkanska zemlja.

  08:55 31. 5. 2018.
 • Marko1337:

  Zar je čudno kada imamo još uvijek većinu sudaca iz komunističkog režima. a još uvijek su i profesori i oni koji odgajaju i biraju nove suce iz udbaškog miljea. Jedino lustracija može izlijećiti sve ove naše izopačine.

  10:41 31. 5. 2018.
 • san.martino:

  Valjda s razlogom...

  11:11 31. 5. 2018.
 • Tihi:

  Ostali 30% su suci i ćlanovi njihove familije koji znaju to ali nesmiju da kažu istinu ili ne žele .. Ili su ispitanici dijelomično teški naivčine koji neznau razliku sudac i nogometni sudac ! Inače bi bi bila anketa jasna ... prikaži još!sna da se naordu nije moglo ni prije nisada prodavati m*da pod bubrege !!!

  12:09 31. 5. 2018.
 • stomugromova:

  Nema gore oligarhije od pravosudno-advokatske oligarhije.To je kancerogeni tumor povezan i umrežen da se ne može razbiti u okviru normalnih okolnosti.Za razbit tu hobotnicu potrebne su drastične,da ne kažem revolucionarne promjene.

  08:09 31. 5. 2018.
 • Avatar Grubi
  Grubi:

  pa kada bivša predsjednica Ustavnog suda prima nezakonito 6+6 mjeseci plaću nakon prestanka mandata i istovremeno predaje kao profesor na pravnom fakultetu - šalje se lijepa poruka studentima kao budućim sucima i odvjetnicima.... Kada u Ustavnom sudu sjede plagijatori, Pipl ... prikaži još! mast trast as, lik koji je primio 70 tisuća eura mita od austrijske banke i da ne nabrajam dalje.... onda je jasno kakva je situacija tek na nižim razinama. Ukratko - dno dna.

  12:52 31. 5. 2018.
 • Pikador:

  Kako sa korupcijom sudova !!?? ++++++++ sve izgubljene presude i po vještačenjima koja nisu niti vještačila predmet spora već nešto približno (na primjer geodeta vještači vrijednost građ. objekta) uvijek dobije bogatija stranka koja na početku investira značajni iznos u odvjetnike ... prikaži još! i vještačenje i odigra se presuda koja je time kupljenja.++++++ E najveća je drskost da na kraju troškove korupcije mora platiti na svoju štetu siromašnija odnosno naivna stranka. ++++ Evo odgovora zašto ove klase iz korumpiranog sudstva svi dolaze na posao sa JEEP-ovima +++++++++++ Što se mora učiniti ?? +++++++++Hitno svesti sudske tarife na normalne VSS satnice, vještačenja po tarifama prema javnom natječaju. Sud bi trebao biti financiran iz Proračuna jer njegove sadašnje takse su isto izvor korupcije. Sudove kontrolirati kao i sve poduzetnike, jer sada broj nezavršenih predmeta smanjuju prividno promjenama poslovnog broja ( moj spor od 9 G. ima već 4. poslovni broj, a ministar vjeruje ovako lažnim sudskim izvještajima. Sapienti sat,

  12:33 31. 5. 2018.
 • Deleted user:

  Stalno se govori da pravosuđe mora biti neovisno i ne smije se dirnuti u njega. Ako sve moguće institucije imaju kontrolne mehanizme i sankcije, zašto to ne bi imalo i sudstvo. Ako bi takvo nešto postojalo, nekakva komisija sastavljena od ... prikaži još! svih političkih stranaka, mogla bi ukloniti suce koji ne rade dobro svoj posao i koji su korumpirani ili ih sankcionirati. Mislim da bi takvih bilo dosta.

  08:39 31. 5. 2018.
 • Tihi:

  Šta mislite tko može ako želi biti super kriminalac a da se ne posumnja u njega ili da tako funkcinira da je uvijek na smome rubu legaliteta.. ? Nije teško pogoditi . Nadalje neki ni to neznaju da suci "mogu ... prikaži još!gu " prepoznati koji je kriminalac pametan i ne želi u zatvor a ima puno love koje je stekao . tako nekako... Kod ispitivanja i preslušavanja sudac ocijenjuje i određuje koji če pragraf i kako i kada i dali primjeniti ili ne . Jkao dobro ozakonito ... Nadalje imao sm priliku i sm pušti kao veliko Hrvtsko magare ... Kad sud presudi da nije za vjerovati da je moguče biti tako bolesno nepravedan . ljepo iskoristiš zakon i misliš e nećeš brjko korumpirana žalim se višem poštenijem karakternijem sudu . Možeš to je t voje demokratsko pravo - daješ lovu ćekaš 2 godine duže na balkansku "pravdu". Viši sud nije lud . Jednostavno vrati onome dolje sudu tvoj slučaj da to ponovo on "provjeri=potvrdi ...Vrana vrani de se mani ! Njegovo demoktarsko pravno pravo . . Vickasti viceva imao bi na 7 strana da pišem što sam kao pušač "mačehe mi domovine Hrvtske doživljavao nepravdu -( pljačku ) ( Da se razumijemo ne krivim nikoga sve je bilo po Zakonu i pragrafima RH. ) ! Da ovjasnim smo naivnima razbijem ti njušku ti na sud a on te pošalje meni da se požališ .. To je normalno fukciniranje . Probaj kad te oni taraže novac i presude da nedaš. hahahaha !!! Kad nudiš kao svjedok dokaz za krivicu Dr. Sanadera mito milone , e to neka ti bude .... neće .... I sve po je zakonu !!!

  12:28 31. 5. 2018.
 • dalibor.hren:

  Poslije svih tih slijepih, namještenih presuda, ne može ih voljeti ni vlastita majka!

  08:21 31. 5. 2018.
 • Deleted user:

  Hahah baš se pitam zašto.Na istom sudu ajmo reći isti slučaj tužba iz radnog prava 10 ljudi dobiju tužbu u 2 izgube.Pa tko je tu lud.Iako je vještak jednako izvještačio mišljenje sudca je drugačije i on dosudjuje po svome.

  23:25 30. 5. 2018.
 • Pikador:

  Kako sa korupcijom sudova ????? +++++++++++ nebulozno visoke tarife odvjetnika (jedno ročište = 5.000 kn) i navodnih sudskih vještaka (jedna stranica A4 = 1.000 kn) je temelj i pokretač korupcije suda pa time i cijele države Hrvatske. Time sud producira ... prikaži još! oprane novce koji se keš dijeli na kavi u privatno vrijeme. Ni sucima ni odvjetnicima ni vještacima se takvo mito ne može dokazati jer keš a ima ga zbog fantastičnih tarifa ne ostavlja traga, sve je „lege artis“ po zakonu. Otuda ove tri kategorije „mudrih“ su najbogatije i da ne zaboravim sa stečajnim sucima i st Upraviteljima. ++++++Rezultat ovog nabacivanja tarifama je apsolutna korupcija a time nezakonitost sudskih rješenja. Sudske odluke zbog kupovanja presuda nemaju niti veze sa vještačenjima, koje su tu samo zato da sudac ima pokriće za bilo kakvu nesuvislu i pogrešnu presudu i da cijena vještačenja pokrije kupnju presude. Da je tome tako znam, jer sam sam bio sudski vještak, jer potrebno je biti u nečemu sa diplomom , ali važnije da mi je prva rodbina bio predsjednik suda.

  12:32 31. 5. 2018.
 • Avatar Niškorist
  Niškorist:

  Ako nisi iz društveno prihvatljivih obitelji najeee si .

  12:15 31. 5. 2018.
 • Recite što mislite!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.