Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAMBA 2020

Hrvat uhićen u velikoj akciji talijanske policije: Zaplijenjen kokain vrijedan 100 milijuna eura

Foto: Guardia di Finanza Genova
1/2
15.01.2020.
u 13:13

Policijska akcija dobila je kodni naziv ''Samba 2020.'' s obzirom na to da je brod stigao iz Južne Amerike, točnije Brazila koji se nalazi među zemljama odakle se pozorno prate brodske linije.

U koordiniranoj akciji talijanske carine i policije u kojoj je razotkriveno krijumčarenje 333 kilograma kokaina brodom iz Brazila u Italiju, uhićen je i Hrvat. Kokain je bio sakriven u granitnim pločama koje su bile deklarirane kao teret jednog kontejnera.

Kako piše Telegram, carinici su tijekom pregleda u La Spezia u crnim granitnim pločama pronašli drogu koja je bila pakirana u paketima od po kilogram, između dviju granitnih površina.

Naime, sve je postalo sumnjivo carinicima kad su vidjeli da je pošiljka stigla iz Brazila. Rengen je pokazao da bi tovar kontejnera mogao sadržavati i drogu. Odlučeno je da se droga ne zaplijeni u luci La Spezia već da se teret propusti uz koordinirani nadzor. 

Policajci su pratili gdje će otići kontejner te je po teret u obližnjoj luci Carrara došla skupina ljudi, među kojima su bili Talijan, Brazilka, Hrvat i Albanac. Tijekom preuzimanja droge, talijanska policija ih je uhitila. Utvrđeno je kako je riječ o kokainu iznimne čistoće vrijednom oko 100 milijuna eura.

Policijska akcija dobila je kodni naziv Samba 2020 s obzirom na to da je brod stigao iz Južne Amerike, točnije Brazila koji se nalazi među zemljama odakle se pozorno prate brodske linije. 

Ovaj ''ulov'' pokazao je da su luke na sjeveru Italije sve privlačnije krijumčarima, a policija vjeruje kako iza ovog golemog narkoposla stoji talijanska kriminalna organizacija ‘Ndrangheta, ali i albanski krijumčari droge. 
 

Komentara 4

GR
gravitacija
13:27 15.01.2020.

Pod hitno svim policajcima podijeliti otkaze zatim ih privesti i procesuirati zbog ometanja slobodne trgovine. Hmmmm, pardon, krivo sam pročitao, mislio sam da je kod nas a ono Italija.

KA
kajinx
13:48 15.01.2020.

Kad nema imena Hrvata, znamo tko je!

RI
river
14:18 15.01.2020.

Srbo sa hrvatskim papirima zar ste se znenadili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije