Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraga u tijeku

Hrvat ubijen u Africi tijekom lova na lavove

Foto: DPA/Pixsell
1/2
28.01.2018.
u 19:28

Policija je izvijestila kako je 75-godišnji Pero Jelinić iz Hrvatske stradao tijekom lova na lavove, a okolnosti ove tragedije rasvijetlit će policijska istraga.

Tijekom lova na lavove u Južnoafričkoj Republici ubijen je hrvatski lovac, javlja news24.com.

Hrvatski državljanin ubijen je u subotu tijekom lova na lavove u Južnoafričkoj Republici, objavila je u nedjelju južnoafrička policija, a prenose mjesni mediji.

Kako prenosi najveći južnoafrički informativni portal News24, glasnogovornica policije Charlize van der Linden potvrdila je da su ubijeni Pero Jelinić (75) i još dvojica Hrvata bili u lovu na lavove uzgojene u zatočeništvu na farmi Leeubosch Lodge kod Setlagolea, u pokrajini Sjeverozapad koja graniči s Bocvanom.

Lovci su već bili ubili jednog lava i pratili su drugog kada je Jelinić ustrijeljen.

"Prebačen je helikopterom u bolnicu u Vryburgu, no liječnici mu nisu mogli spasiti život", rekla je glasnogovornica. Policija istražuje slučaj. Istražuje se također jesu li lovci legalno posjedovali oružje i streljivo.

"U ovom trenutku nije jasno tko je ispalio kobni metak koji je usmrtio Jelinića. Istraga je u tijeku", kazala je.

Lov na lavove uzgojene u zatočeništvu u Južnoafričkoj je Republici legalan, ali je odnedavno meta žestokih kritika uglednih međunarodnih i afričkih lovačkih udruženja.

1/17

Komentara 82

ST
Stipan
19:41 28.01.2018.

To nisu normalni ljudi koji idu u lov na lavove u Afriku . Od sile neznaju što rade. Šteta što ih nisu lavovi svu trojicu pojeli.

Avatar __MAX__
__MAX__
19:46 28.01.2018.

Koji krkan moras biti da ides u Afriku ubijati zivotinje za zabavu?

LU
Luise
19:43 28.01.2018.

Nije dobro imati previse novaca, Bolje da je taj novac poklonio za djecuili siromasne . Sigurno i ostao ziv. Nemogu reci da mi je zao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije