Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preživio napad

Hrvat Zlatko Garac nastrijeljen zbog spora u poslu?

rumunjska
Foto: Screenshot
25.11.2013.
u 00:00

O Osječaninu Zlatku Garcu sugrađani malo znaju jer je 
živio u inozemstvu. Policija traga za napadačem, navodno iz naše regije

Zlatko Garac, hrvatski poduzetnik (40) i rođeni Osječanin, u petak oko 20 sati nastrijeljen je s tri hica u središtu Bukurešta navodno zbog poslovnih razmirica. Nalazi se na intenzivnom odjelu bolnice, izvan životne opasnosti. Na lijevoj strani tijela ima prostrijelne rane bedra, trbuha i prsišta.

Motiv nije utvrđen

Rumunjska policija obavila je očevid, a istraga intenzivno traje. Prema pisanju rumunjskih medija ono što je za sada poznato jest da je taj direktor tvrtke Alba Balkan, jedne od podružnica njemačke kompanije Alba, specijalizirane za prikupljanje i recikliranje otpada s pogonima u JI Europi pa i u Hrvatskoj, tu večer oko 20 sati izišao iz poslovne zgrade u kojoj je unajmio uredski prostor, a u grmlju ga je čekao nepoznati muškarac visok od 170 do 175 centimetara, atletske građe, navodno također s područja bivše Jugoslavije. Zaskočio ga je, a nakon kratkog verbalnog sukoba, kojem je svjedočilo nekoliko prolaznika, pogodio Garca u trbuh, desno bedro i lijevu stranu prsa. Ovaj je uspio doteturati do obližnje benzinske postaje odakle ga je Hitna pomoć prevezla u bolnicu Floreasca. Iako, prema prvim informacijama, rumunjska policija vjeruje da je riječ o poslovnom sukobu, nisu isključeni ni drugi motivi napada.

Garac, podsjetimo, živi u Rumunjskoj već desetak godina, oženjen je Rumunjkom s kojom ima dvoje male djece. Nakon završene srednje škole u Aalenu u pokrajini Baden-Wuerttemberg školovanje je nastavio na floridskom sveučilištu Barry i Politehničkom sveučilištu u Bukureštu.

Samo riječi hvale

Od početka karijere radi u tvrtkama za gospodarenje otpadom. U istoj zgradi u središtu Bukurešta registrirana je i tvrtka Centurio Management Consult SRL, u njegovu stopostotnom vlasništvu, koja je i lani i preklani ostvarivala dobit više od stotinjak tisuća eura.

Iako je rođeni Osječanin, o Zlatku Garcu u njegovu se gradu ne zna mnogo. S njim se svojedobno trebao susresti osječki poduzetnik i prezimenjak mu Marijan Garac, bivši vlasnik tvrtke Garcos.

– Nismo rođaci, samo prezimenjaci. Poznanici koji se bave željezom sugerirali su mi prije nekoliko godina da se nađem s njime, ali nikada nismo uspjeli realizirati susret – govori Marijan Garac, čija je tvrtka, među ostalim, imala benzinsku crpku.

Nemaju zajedničkih poslovnih interesa pa ga je htio upoznati da bi doznao njegovo podrijetlo i imaju li zajedničkih rođaka. Kada su mu kolege poduzetnici predstavljali Zlatka Garca, o njemu su, prisjeća se, imali samo riječi hvale.

– O njemu su govorili samo pozitivno. Pratio ga je dobar glas, u branši je bio cijenjen i uspješan – dodaje Marijan Garac.

Komentara 2

Avatar Don-Corleone
Don-Corleone
16:08 25.11.2013.

Nije mi jasno kakvo mi primitivno Novinarstvo imamo,,Kakve veze ima naslov HRVAT,,ili SRBIN sa dogadjajima...nije biotno ko je i sta je,,nigdje u svijetu se tako nesto nemoze procitati kao kod nas,,,kakve veze ima Koje je nacije i vjere,,,Zaboravili su napisati i Koje je vjere,,jer nije svaki hrvat katolik,,,,

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
09:34 25.11.2013.

Hm, oko poslova s otpadom, uvijek su Sopranosi blizu, samo što ovaj napadač nema pojma o poslu koji želi obavljati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije