Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ČUO JE GLASOVE'

Hrvat koji je izbo ženu 30 puta neće u zatvor, obitelj ogorčena

Švicarska policija
Foto: Patrick Seeger/DPA/PIXSELL
21.02.2020.
u 14:10

Prema psihijatrijskom izvješću, mladić je neubrojiv, a doznalo se i za njegovu zlouporabu droge i alkohola. Navodno je prije ubojstva konzumirao kokain, marihuanu i alkohol.

U švicarskom gradu Aarau Općinski je sud odlučio da je 29-godišnji Hrvat Davor kriv za ubojstvo, no neće u zatvor. Sud je presudu utemeljio na psihijatrijskom izvješću te mu je određeno bolničko liječenje u ustanovi zatvorenog tipa.

Ubojici je dijagnosticirana paranoidna shizofrenija. Također, utvrđeno je i da je u vrijeme ubojstva bio pod utjecajem alkohola i kokaina, javljaju strani mediji. 

Švicarci su bijesni na presudu koja je izrečena prije dva dana, a obitelj žrtve ljutita je i ogorčena. Smatraju da počinitelj  treba biti oštro kažnjen zbog ubojstva

Naime, mladić i ubijena žena nisu bili bliski, ali je on vršio neke radove u njezinoj kući, javljaju 24sata.

Sudski vještaci rekli su kako ne vjeruju da je ubojstvo bilo planirano, već smatraju da je zbog svoje dijagnoze čuo glasove. 

Prije nekoliko dana 66-godišnjakinja Hildegard Enz Rivola pronađena je u lokvi krvi na svom kućnom pragu. Počinitelj ju je izbo nožem više od 30 puta.

Susjedi su čuli kako zapomaže i požurili joj pomoći. Nedugo nakon što je prevezena u bolnicu, preminula je od teških ozljeda. Za oružjem ubojice, a i za njim dugo se tragalo, a nakon što su ga uhvatili, sve je priznao

Prema psihijatrijskom izvješću mladić je neubrojiv, a doznalo se i za njegovu zlouporabu droge i alkohola. Navodno je prije ubojstva konzumirao kokain, marihuanu i alkohol.

Ključne riječi

Komentara 7

SH
Shalan
14:29 21.02.2020.

A joj Majmunoliqi, a onaj Nijemac što je prekjučer poubijao ljude je Balkanac ili Arap? Ili onaj Australac što je jučer zapalio svoju ženu i djecu u autu?! Pa kako vam ljudi više ne dosadi taj autošovinizam i šovinizam. Zlo ne poznaje naciju, vjeru ni granicu. Svugdje ima luđaka.

SN
snovakor
16:09 21.02.2020.

Sudstvo i Odvjetnici su svugdje po svijetu isti ... a jako malo je onih koji imaju moral i sude , te zagovaraju ono što je pošteno !

AN
ante00
14:27 21.02.2020.

To je ovaj odljev mozgova koji imamo iz Hrvatske?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije