Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAGISTAR NA BAUŠTELI

Hrvat dao drugu perspektivu o radu u Njemačkoj: 'Ostanite ako ikako možete'

Marko Mihaljević
Foto: screenshot/Facebook
27.04.2019.
u 18:27

'Ne podcjenjujem nikoga i nikakav posao,  jer nikada u životu nisam nikoga podcijenio, ali radim posao za koji mi ne treba ni osnovna škola'

Marko Mihaljević (27) magistar je primarnog obrazovanja, a zbog nemogućnosti zaposlenja u Hrvatskoj, preselio se u Njemačku, točnije Frankfurt. Radi u području građevine, te je na baušteli snimio video kojeg je ovih dana podijelio na svojem Facebook profilu.

- Provodim dane radeći ovaj posao. Ne podcjenjujem nikoga i nikakav posao,  jer nikada u životu nisam nikoga podcijenio, ali radim posao za koji mi ne treba ni osnovna škola. Magistar zvuči lijepo, ali samo zvuči. Moram ovdje crnčiti od jutra do mraka za golu egzistenciju jer mi to nije dozvoljeno u Hrvatskoj. Zašto mi nije dozvoljeno? Zato što nisam ni u jednoj političkoj stranci- započinje Marko.

Marko se požalio na činjenicu da kao magistar mora raditi na baušteli, a negodovao je i glede plaće koju ima.

- Mota se činjenica po glavi da neki ljudi mojih godina mogu živjeti u Hrvatskoj, mogu živjeti u njoj, a ja, koji sam samo jedan od mnogih koji su morali otići i moramo biti ovdje, davati svoje znanje strancima, koji ne cijene to nego ga samo plate. Ni ne plaćaju puno koliko zarade na nama- dodao je.

Za kraj je preporučio ostanak u Hrvatskoj svima onima koji to mogu.

- To vam je sistem protiv kojeg se na pošten način ne možete boriti, eto... Ostanite ako ikako možete i ne dajte se, lijep vam pozdrav- poručio je Marko.

Komentara 217

Avatar ŽutiKarton
ŽutiKarton
18:48 27.04.2019.

Nešto mi govori da je magistru ovo prva bauštela.

IL
ilijan1a
18:55 27.04.2019.

Marko ti si jedan od onih koji su mislili da se u Njemačkoj ili Irskoj samo kupe euri. U tim zemljama se radi cijele dane nema jutarnje ni večernje kave sa prijateljima. Radno odjeli Pidžama.

DR
Drmiha
18:49 27.04.2019.

nisam ni ja podcjenjivao nikoga i nakakav posao, ali moram reći za ovoga mladoga čovjek da je nažalost klasičan primjer našega mentaliteta.Kod nas je sramota raditi nešto drugo ako već ne možeš naći posao u struci, a otići u njemačku i raditi najgore poslove je skroz ok. Pa dragi moj mladi gospon izgleda da i u njemačkoj moraš biti član nekakve stranke da bi dobio posao u struci, jer očito da ih uopće ne zanimaš, jer da je suprotno zaposlile bi te švabe u struci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije