Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BAČIĆEV NASLJEDNIK

HRT u petak dobiva novog ravnatelja: Glavnom kandidatu srušene šanse. U igri još dva imena

Prisavlje
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/4
12.10.2021.
u 07:55

Nakon što su se srušile šanse Roberta Šveba, sad se može čuti da će vladajući podržati Ivu Kujundžića

Danas će se doznati koga će saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije predložiti za novog glavnog ravnatelja HRT-a.

Članovi Odbora na današnjoj će sjednici glasati i tko od 13 kandidata koje su prošlog tjedna saslušali dobije najviše glasova, bit će upućen u završni krug izbora nasljednika Kazimira Bačića, šefa HRT-a koji je zbog sumnje u korupciju uhićen i smijenjen te je još uvijek u pritvoru.

– Od svih 13 kandidata mi ćemo većinom glasova odabrati jednog i njega ćemo Saboru predložiti za novog glavnog ravnatelja HRT-a. Potom će se u srijedu ili u četvrtak o tom kandidatu raspravljati na plenarnoj sjednici Sabora, a onda će se o njemu glasati u petak. Dobije li taj kandidat u petak većinu glasova zastupnika, on će biti imenovan novim čelnikom HRT-a – rekla je predsjednica Odbora za medije Natalija Martinčević, što znači da bi HRT u petak mogao dobiti novog šefa.

A tko bi to mogao biti? Do prošlog tjedna svugdje se moglo čuti da će na vrh HRT-a zasjesti Robert Šveb. No medijska otkrića o njegovu sukobu interesa, što se problematiziralo i na prošlotjednoj sjednici Odbora, navodno su mu naglo srušila šanse pa se sad govori da vladajući kane podržati Ivu Kujundžića, urednika programa za Hrvate izvan Hrvatske.

Ipak, mnogi kažu da je kandidat koji je programom i nastupom pred Odborom ostavio najbolji dojam i bio bi najbolje rješenje – Dario Špelić, urednik s HR-a.

>> VIDEO Ivan Penava izabran za novog predsjednika Domovinskog pokreta

Komentara 9

DU
Deleted user
09:20 12.10.2021.

a da na celo hrt tog jugosrbskogbastiona dospije Hrvat....sto bi se dogodilo...???? hrt treba ukinuti predplatu..pa za koga rade neka ih taj i placa...!!!!!

GE
Gefufna
09:15 12.10.2021.

Neki od radmanovih pionira. Sto vise sere po Hr to bolje. Nije prepreka cak niti ako je osvjedocena lopina, bitno da ne voli Hrvatsku

ST
strahimir
08:41 12.10.2021.

HRT je od vremena galića, radmana postala jugosrpska postaja. Nema tog čudotvorca koji od toga može napraviti hrvatsko, zato je najbolje to smeće rasformirati i privatizirati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije