Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predomislili se

HRT otkazao najavno javljanje skupa 'Za satiru spremni'

Jelena Berković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
01.04.2016.
u 14:22

HRT: Nije točan podatak da je javljanje otkazano jer ono u emisiji "Hrvatska uživo" nije bilo ni predviđeno

Iako je jučer sve bilo dogovoreno, danas oko podneva HRT je otkazao javljanje uživo sa Zrinjevca u kojem bi se u emisiji "Hrvatska uživo" najavio današnji skup pod nazivom "Za satiru spremni", čije održavanje počinje u 18 sati i traje sve do 22 sata.

- Jučer smo se dogovorili s ekipom "Hrvatske uživo" da oko 17.20 imamo spremnog nekoga iz organizacije ovog skupa tko će u kratkom  javljanju uživo sa Zrinjevca najaviti održavanje i program ovog događaja. No, maloprije nam je iz iste emisije javljeno da od svega neće biti ništa, i to bez meni smislenog obrazloženja - kazala nam je Jelena Berković, izvršna direktorica GONG-a koja je uime civilne Platforme 112 bila i zadužena za komunikaciju s medijima.

Upitani zašto su otkazali unaprijed dogovoreno javljanje uživo, s HRT-a su nam poslali prilično zanimljiv odgovor.

- Obavješćujemo vas kako nije točan podatak da je javljanje uživo sa spomenutoga skupa otkazano jer ono u emisiji "Hrvatska uživo" nije bilo ni predviđeno. Naime, spomenuta emisija s emitiranjem završava u 17.40, a skup počinje tek u 20 sati. Stoga je uredništvo emisije odlučilo da nema potrebe slati novinara i snimatelja na mjesto događanja gotovo dva i pol sata prije početka skupa - ovako glasi odgovor koji nam je poslan s HRT-a. Nakon njega još jednom ćemo podsjetiti da će se veliki skup za slobodu satire, humora i umjetničkog izražavanja, u organizaciji inicijative ‘Za satiru spremni’, održati danas od 18 do 22 sata na Zrinjevcu. K tome, na taj će se skup od 18.30 uživo uključiti N1 Televizija. Naknadno su nas nazvali s HRT-a kazavši da će na skup na Zrinjevcu biti poslana ekipa HRT-a koja će onda napraviti prilog o tom događaju za ostale večernje informativne emisije.

- Pozivamo sve građane i građanke koji su spremni stati u obranu slobode govora i političke satire kao dosega slobodnog demokratskog društva da nam se pridruže i da uz mnogo politički nekorektnog humora proslavimo Aprililili, praznik smijeha, i pošaljemo jasnu poruku da smo svi - za satiru spremni - navode u svom pozivu organizatori ovog događaja: organizacije civilnog društva udružene u Platformu 112, udruga Domino i Hrvatsko novinarsko društvo te hrvatski satiričari. Organizatori ističu da je ova inicijativa nastala povodom sustavnih napada na slobodu izražavanja u javnom prostoru i pokušaja javne stigmatizacije satire kao takve što je kulminiralo cenzurom "Montiranog procesa" na HTV-u.

Program, koji počinje u 18 sati, vodit će stand up komičar Ivan Šarić uz podršku satiričara: News Bar, Sprdex, Nik Titanik, Ja Zmaj, Siniša Mareković, Di su pare?, Ćaća se vrača, te sudjelovanje brojnih glazbenika i umjetnika.

>> Kovačić: Podižemo nivo objektivnosti HRT-a. Nikada satira nije bila 'out' na HRT-u

Komentara 13

DU
Deleted user
14:23 01.04.2016.

Kako se usuđuje HRT ne prenositi ovaj važni skup i kako se građani usuđuju ne smijati ovakvoj satiri, tko se ne smije odmah ga novčano kazniti a za otkaz prijenosa goli otok...;)

KA
kacavenda
14:28 01.04.2016.

Evo ih opet al ovaj put o svom trosku hahahihi, idemo dalje

KB
kbr
14:45 01.04.2016.

tako i treba, ignoriranje takve likove najviše boli jer im kreše napuhani ego

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije