Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Državna televizija

HRT o objavi Društva hrvatskih filmskih redatelja: Naveli su niz neistina!

HRT
Foto: Robert Anic/PIXSELL
21.02.2019.
u 17:50

Hrvatska radiotelevizija kontinuirano surađuje s hrvatskim redateljicama i redateljima u sklopu programa radija i televizije, priopćio je HRT

HRT je reagirao priopćenje Društva hrvatskih filmskih redatelja koje je objavilo kako " prekida odnos i suradnju s HRT-om kako bi potakli spašavanje javnog servisa te se tako pridružuje udrugama civilnoga društva koje su izvijestile da do novinarskog prosvjeda 2. ožujka neće sudjelovati u HRT-ovom programu".

HRT-ovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Hrvatska radiotelevizija oštro odbacuje priopćenje Društva hrvatskih filmskih redatelja u kojemu je naveden niz neistina.

Naime, Hrvatska radiotelevizija kontinuirano surađuje s hrvatskim redateljicama i redateljima u sklopu programa radija i televizije. Samo u protekle dvije godine HRT je putem nabave programa od neovisnih proizvođača  nabavio  djela koja redateljski i/ili scenaristički potpisuje 20 članova Hrvatskog društva filmskih redatelja,  29 članova DHFR-a primalo je naknade za kreativni doprinos u radijskim i televizijskim programima u proizvodnji HRT-a. Inače, 17 članova DHFR-a istodobno su radnici HRT-a.

HRT u skladu s obvezom iz članka 11. stavka 1. Zakona o HRT-u svoja  Izvješća o provedbi odredbe o nabavi djela neovisnih proizvođača dostavlja Programskom vijeću HRT-a i Agenciji za elektroničke medije odnosno Vijeću za elektroničke medije. Sva su izvješća za protekla razdoblja primljena na znanje, iz čega proizlazi da je HRT ispunio zakonsku obvezu nabave djela neovisnih proizvođača.

HRT u skladu s Ugovorom s Vladom RH poštuje obveze te ispunjava zadane kvote pa tako i obvezu proizvodnje i emitiranja sadržaja za djecu i mlade.

Hrvatska radiotelevizija surađivala je i surađivat će sa svim relevantnim sudionicima u audiovizualnoj djelatnosti, o čemu svjedoči potpisani Koregulacijski sporazum u kojem je Hrvatsko društvo nezavisnih producenata (HDNP) zastupalo stajališta Hrvatske udruge producenta (HRUP) te Društva hrvatskih filmskih redatelja (DHFR), sve pod nadzorom Agencije za elektroničke medije.

Podsjećamo da je u protekle tri godine u nabavu programa od neovisnih proizvođača HRT uložio više od 150 milijuna kuna.
"

Komentara 8

DU
Deleted user
17:58 21.02.2019.

Tko još vjeruje i gleda HRT?

Avatar RocoBaroco
RocoBaroco
05:35 22.02.2019.

Hrt Mrt Trt...

CH
chanchir
07:20 22.02.2019.

Hrt-Hdz

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije