Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pregovori

Hrelja o glasovanju za nove ministre: Imamo 16 zahtjeva...

Silvano Hrelja
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/4
31.05.2017.
u 22:20

Rekao je da je dosad razgovarao s jednom osobom iz HDZ-a i da to nije bio premijer Andrej Plenković.

Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja u emisiji Pressing televizije N1 rekao da nikada nije rekao da će biti dio nove vladajuće većine. 

- Osim inicijalnog kontakta odgovoreno je da postoji raspoloženje Vlade da rješava neke probleme umirovljenika - kazao je Hrelja o kontaktima s HDZ-om, ali i naglasio da nema nikakvog konkretnog dogovora.

Imamo 16 zahtjeva

-  Nas interesira projektna suradnja. Predlaganje, usvajanje i promjena zakonskih prijedloga. Dakle zakoni su izvor prava umirovljenika - rekao je Hrelja i dodao da neće glasati za nove ministre ako "nitko neće staviti na stol ništa od 10-ak problema".

- Imamo tu 16 zahtjeva. Od kojih su neki vrlo jednostavni, ali smatramo da ih treba riješiti. Svi su u tri područja. Socijala, zdravstvo i mirovinski sustav. Imamo problem koji nije tako lagan - to su obiteljske mirovine. Taj posao treba dobro projektirati. Treba vidjeti što to znači ako je jedan supružnik umro u 70-toj ili 90-toj jer prava izviru iz duljine uplata u miroviniski sustav - kazao je Hrelja na pitanje koji su njegovi zahtjevi za podršku novim ministrima. 

Rekao je da je dosad razgovarao s jednom osobom iz HDZ-a i da to nije bio premijer Andrej Plenković

Komentara 13

Avatar zajutrak
zajutrak
00:03 01.06.2017.

Kome koriste ovakvi tipovi poput Hrelje, nikome, baš nikome, a najmanje penzićima .

JA
jadrmatic
22:44 31.05.2017.

Nitko se ne kuži u penzionerske probleme ko Hrelja, on je u penziji od svoje osme godine života.

Avatar alien79
alien79
22:36 31.05.2017.

Dobro da nema 32 zahtjeva bradonjica parazitski

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije