Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kakav pothvat

Hrabri mladić (23) svladao naoružanog razbojnika koji je orobio poštu

L. V.
Foto: Privatni album
17.12.2017.
u 21:43

Inače, ta je poslovnica pošte orobljena i 31. listopada kada je u nju također upao razbojnik naoružan vatrenim oružjem.

Razbojnik (30)  koji je u petak oko 19.30 ušetao u poštu u Ulici Dragutina Golika 28 na zagrebačkoj Trešnjevci, vjerojatno nije mislio da će mu se razbojstvo ne samo  izjaloviti, već da će biti i uhićen.

Naime, kako je priopćila  zagrebačka policija, razbojnik naoružan vatrenim oružjem upao je u poslovnicu Hrvatske pošte. Zaprijetio je dvjema djelatnicama u dobi od 40 i 46  godina, tražeći novac.

Preplašene žene dale su mu nekoliko desetaka tisuća kuna, nakon čega je razbojnik izašao iz pošte. No nije računao da će za  njim potrčati 23-godišnjak koji je u pošti bio kao stranka. Sustigao je razbojnika i nakon kraćeg hrvanja uspio ga je svladati i zadržati do dolaska  policije. U tom naguravanju lakše su ozlijeđena obojica. Hrabrom 23-godišnjaku pomoć je ukazana u KBC  Sestara  milosrdnica, dok je 30-godišnjak priveden na policiju.

Inače, ta je poslovnica pošte orobljena i 31. listopada kada je u nju također upao razbojnik naoružan vatrenim oružjem. To je razbojstvo bilo uspješno jer je razbojnik pobjegao s novcem, a policija će sigurno tijekom kriminalističkog istraživanja pokušati ustanoviti i je li riječ o istom počinitelju.

L. V. trebao je vratiti MUP-u troškove školovanja

Mladi student L. V. (23) novac je trebao vratiti na račun MUP-a. Mladić je, naime, završio tri godine Policijske akademije te je radio u MUP-u kao vježbenik, pišu 24 sata. Nakon što je shvatio da to nije za njega i odustao od policijskog poziva, trebao je MUP-u, prema ugovoru koji su potpisali, vratiti troškove školovanja. Navodno je riječ o nekoliko desetaka tisuća kuna.

Pljačkaš je pokupio novac i počeo bježati s plijenom. L. V: nije dvojio ni trenutka. Odmah je počeo trčati za pljačkašem, koji je bježao s njegovim novcem, kako bi ga zadržao do dolaska policije. Sustigao ga je te su se počeli hrvati.

- Ne bih ništa, apsolutno ništa. Znam da vam je priča, ali ne želim nikakav publicitet oko toga. Hvala na interesu, ali ne - poručio je L. V. nakon što je kontaktiran u vezi njegova herojskog djela.

Nakon što je napustio akademiju, L. V. upisao je Visoku školu za komunikacijski menadžment u Zagrebu. Kao student radi u Hrvatskoj pošti.

(Vecernji.hr)

 

Komentara 47

TR
tramontana
17:27 16.12.2017.

Instiktivan mladić, ali sad kad je sve dobro prošlo, mora razmisliti- jer, moglo je proći i puno gore.

AN
ante92
15:56 16.12.2017.

A zašto zakonodavci ne postrože sigurnosne propise za pošte i banke?Skoro sve pošte izgledaju koda je u njima poplava bila jučer.

ML
mladaklada
15:35 16.12.2017.

Dečko je dobro prošao i uspio svladati pljačkaša. Možda se i ne sjeća, jer je bio dijete od 11 godina, kad je nakon sličnog događaja iz 2005. s kasnijim tragičnim ishodom Golikova ulica i stekla sadašnje ime.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije