Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

HPK: Vlada ne poštuje zakon koji je još uvijek na snazi

Vlada je dužna isplatiti komorski doprinos od 0,5 posto pri svakoj isplati poticaja što pri zadnjoj isplati nije učinjeno
01. travnja 2012. u 12:33 13 komentara 22 prikaza
tihomir jakovina
Foto: Anto Magzan/PIXSELL

Hrvatska vlada nije isplatila četiri milijuna kuna Hrvatskoj poljoprivrednoj komori te je HPK upozorila kako sama Vlada krši hrvatske zakone, javlja HRT. Naime, Vlada je prema zakon o HPK preko Agencije za plaćanje u poljoprivredi obavezna isplatiti komorski doprinos od 0,5 posto pri svakoj isplati poticaja što pri zadnjoj isplati nije učinjeno.

- Budući da je zakon o HPK-u još važeći mora se kao takav i primjenjivati - istaknuo je tajnik HPK Damjan Bogdanović.Napomenuo je kako postoje mnogi zakoni s kojima se hrvatski poljoprivrednici ne slažu, ali ih poštuju zbog čega bi i resorni ministar poljoprivrede, usprkos tome što se ne slaže sa zakonom, trebao poštivati zakon dok god je on na snazi.

Mons. Mate Uzinić
MONS. UZINIĆ NA FACEBOOKU
'Žao mi je ako sam razočarao neke vjernike'
Boris Miletić
INTERVJU
„Čovjek koji prestane biti čovjek, izgubio je smisao“
  • Toni50:

    Vlada je prema zakon o HPK preko Agencije za plaćanje u poljoprivredi obavezna isplatiti komorski doprinos od 0,5 posto pri svakoj isplati poticaja što pri zadnjoj isplati nije učinjeno. Prema tome dolazi se do zaključka; da se seljačine prema seljacima ... prikaži još!cima ponašaju prosto primitivno seljački !

  • Z_Tenej:

    Sve komore treba hitno ukinut,to su gnjezda preplaćenih guzičara.

  • Pink Panter:

    A čemu danas HPK služi još služi osim promociji kapitaliste lipog Nadana?