Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Hoser: Papa je otvorio velika vrata za ulazak u Međugorje

Kardinal Angelo De Donatis prenio je mladima i sudionicima Mladifesta pozdrave pape Franje. “Svima vama donosim blagoslov i pozdrave Svetog oca“, rekao je njegov rimski vikar.
01. kolovoza 2019. u 23:14 29 komentara 2005 prikaza
Henryk Hoser
Foto: Željko Andrijanić
Pogledajte galeriju 1/2

Papin izaslanik za Međugorje izjavio je u četvrtak da je papa Franjo "otvorio velika vrata za Međugorje", nakon što je Vatikan ranije ove godine službeno odobrio organiziranje hodočašća u to mjesto u Bosni i Hercegovini svjetski poznato po navodnim ukazanjima Svete Marije.

POČINJE 30. FESTIVAL MLADIH U MEĐUGORJU Mladifest otvara Papin generalni vikar Rima

Misu pred više desetaka tisuća mladih iz cijeloga svijeta vodio je vikar Rimske biskupije, kardinal Angelo De Donatis, a apostolski vizitator za Međugorje, poljski nadbiskup Henryk Hoser taj je događaj povezao s odlukom Svete Stolice iz svibnja ove godine.

“U svibnju smo dobili priopćenje Svete Stolice da je biskupima, kardinalima i svećenicima službeno dopušteno organizirati hodočašća. Ovih dana tomu smo svjedoci. To znači da je Sveti otac otvorio velika vrata za ulazak u Međugorje“, rekao je Hoser na konferenciji za novinare.

Razgovor s novinarima prethodio je otvorenju 30. jubilarnog Mladifesta koji se tradicionalno održava početkom kolovoza.

Po riječima poljskog nadbiskupa, fenomen Međugorja postao je važan za cijeli svijet u smislu nove evangelizacije.  “Međugorje nudi novi model evangelizacije“, istaknuo je Hoser.

DARKO PAVIČIĆ Briga pape Franje za Međugorje vidi se na Mladifestu

Kardinal Angelo De Donatis prenio je mladima i sudionicima Mladifesta pozdrave pape Franje. “Svima vama donosim blagoslov i pozdrave Svetog oca“, rekao je njegov rimski vikar.

Tijekom petodnevnog Mladifesta, koji se održava pod geslom “Idi za mnom” mladi će vrijeme će provoditi u molitvi, slušajući predavanja i iskustva drugih mladih i poznatih osoba.

Na kraju međugorskog skupa misu će predvoditi predsjednik Papinskog vijeća za promicanje nove evangelizacije, nadbiskup Rino Fisichella, priopćili su organizatori.

Izvorište međugorskog fenomena su tvrdnje šestero vidjelaca da im se Gospa ukazuje. Po tvrdnjama tada šestero djece, Gospa se prvi put ukazala 1981. a dio njih kaže da ukazanju traju i danas.

Svjedočanstva “Moj je sin pobijedio rak nakon posjeta Međugorju”

Sveta stolica imenovala je 2010. posebno povjerenstvo za istraživanje međugorskog fenomena koje je svoje nalaze dostavilo Kongregaciji za nauk vjere.

Po Hoserovim riječima, povjerenstvo je utvrdilo kako su prva ukazanja Gospe u Međugorju bila autentična i sada se očekuje službeno stajalište pape Franje.

Dubai na Savici
Dokumentacija za tornjeve u Gradu
Za dvjesto milijuna eura izgradit će Dubai na Savici
Zaposlenici HEP-a na Advent Run utrci u Zagrebu
U EUROPSKOM VRHU
Podrška sportu i sportašima kao dio poslovne filozofije
  • theodor7:

    valjda je i papa vidio da vidjelice imaju vile vrijedne miljune

  • Deleted user:

    je li bio s vidjelicom na plaži vile veronike?...

  • dvorskaluda:

    Tko u sebi nema vjeru i Gospodina, trebaju mu popovi, vidioci, čuda i ostale bedastoće. Gospodin je svugdje baš kao i Hram njegov, pa tko želi naći će mir, pomoliti se, zatražiti oprost...to će učiniti bilo gdje, jer je onom ... prikaži još! tko vjeruje, Gospodin sveprisutan i u njemu i svemu oko njega. Posrednici su nepotrebni.