Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sudbina brodogradilišta

Horvat: Još uvijek nemamo analizu kolega iz Kine

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat rekao je da je ljestvica dala jasni signal u čemu je Hrvatska loša i što treba mijenjati
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/5
10.05.2019.
u 15:41

U kontinuitetu sam u kontaktu s veleposlanikom Kine u Republici Hrvatskoj. Kakva će konačna informacija biti i za što će oni točno biti zainteresirani još nije poznato, rekao je ministar Horvat

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat rekao je kako još uvijek nema povratnu informaciju iz Kine poslije nedavne posjete kineskog izaslanstva Republici Hrvatskoj.

- Još uvijek nemamo analizu kolega iz Kine. U kontinuitetu sam u kontaktu s veleposlanikom Kine u Republici Hrvatskoj. Kakva će konačna informacija biti i za što će oni točno biti zainteresirani: hoće li to biti samo isključivo za brodogradnju ili diverzifikaciju na prostoru Pule ili Rijeke, još nije poznato. Očekujem kako ćemo za nekoliko dana dobiti odziv iz Kine - rekao je Horvat.

Trgovački sud u Pazinu 3. svibnja odgodio je ročište u sklopu prethodnog postupka radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka nad Uljanikom d.d. i novo zakazao za 17. svibnja.

Ročište je održano nakon posjeta izaslanstva China Shipbuilding Industry Corporationa Uljaniku i 3. maju i nakon što je ročište u sklopu prethodnog postupka radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka za Uljanik brodogradilište, zbog mogućeg kineskog angažmana u Uljaniku i 3. maju odgođeno za 13. svibnja.

Video: Kinezi obišli brodogradilište Uljanik

Ključne riječi

Komentara 3

SV
SveJeUzalud
12:08 13.05.2019.

...kad su Kinezi vidili uspješnost Hrvatske pameti od '90 pa ovamo......pobjegli su pod hitno i ostavili Hrvatske lopove-politicare otvorenih ustiju.....Tuđmana oče naš koji jesi na nebesima.....tko je mene na tebe namjerio.....

I1
ing-12345
19:29 10.05.2019.

Pa naravno da nema analize iz Kine niti će ona ikada doći u Hrvatsku. Sve je to samo dimna zavjesa briselskog ćate Plenkovića i njegovih njonja.

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
15:52 10.05.2019.

nema veze što nema analize ..dajemo svoj glas HDZ u kao njaboljoj stranci u EU

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije