Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Horor u Dalmaciji: Majka prisiljavala sina na spolne odnose i prijetila mu

Ona je za svako nedjelo dobila po tri godine zatvora, a uz jedinu olakotnu okolnost da ranije nije osuđivana, dobila je četiri godine i 11 mjeseci zatvorske kazne
15. rujna 2020. u 17:03 36 komentara 29703 prikaza
Foto: Pixabay

Na Županijskom sudu u Splitu donesena je presuda protiv 47-godišnjakinje iz Dalmacije koja je osuđena na četiri godine i 11 mjeseci zatvora zbog dva spolnog odnošaja s djetetom te spolnu zlouporabu djeteta starijeg od 15 godina. Riječ je o njezinom vlastitom sinu. 

Plenković novinarki izbio mobitel iz ruke ZAMAHNUO RUKOM Plenković odgovarao na pitanja pa novinarki slučajno izbio mobitel iz ruke

Tijekom postupka utvrđeno je da se stravični zločin odvio i to prvenstveno temeljem psihologijskog vještačenja danas punoljetnog mladića. 

Kako piše 24sata, stav vještakinje je bio kako je sad već punoljetni mladić te stvari doista proživio, kako nije riječ o izmišljotinama, što se uz neke posredne iskaze svjedoka  pokazalo dovoljnim za osuđujuću presudu.

Na sudu se otkrilo kako je dječaka zlostavljala njegova majka tijekom 2007. i 2008. godine, nakon razvoda, kada mu je skidala odjeću te stavljala spolni organ u usta unatoč njegovom protivljenju. U presudi stoji i da ga je desetak godina kasnije, kada je imao 17 godina, prisiljavala u desetak navrata na spolne odnose, prijeteći da će ga fizički kazniti ili potjerati iz kuće.

OBIJESNI VOZAČ Splitski Mad Max opet završio u zatvoru, a njegova djevojka žestoko napala policiju

Ona je za svako nedjelo dobila po tri godine zatvora, a uz jedinu olakotnu okolnost da ranije nije osuđivana, dobila je četiri godine i 11 mjeseci zatvorske kazne. Na sudu se branila kako ništa od toga nije istina već joj bivši suprug namješta cijeli slučaj.

Danas punoljetni mladić ne živi s njom od početka prošle godine, kada je provela gotovo dva mjeseca u istražnom zatvoru te je potom određena mjera zabrane kontaktiranja sa sinom. 

PODRHTAVANJE TLA
Noćas i jutros zabilježeni novi potres u Zagrebu: Cijela zgrada se tresla
RIT Croatia
PROMO
Svakodnevno mjerimo razinu sigurnosti na našim kampusima
  • zeljko markic:

    Zašto nije pedofilija nego je 'prisiljavanje na spolne odnose'? Čemu ove umanjenjice, pa barem su novinari poznati po opisima kad treba nekoga razapeti

  • mksdk:

    "unatoč njegovom protivljenju" - Što to znači? Da se dijete nije protivilo, optužnica ne bi bila podignuta?

  • trinaest:

    Cek, punoljetni sin nije to potvrdio nego je to zakljucila vjestakinja? Hm... malo mi to onak...