Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
politička kuharica

Holy navukla pregaču i kuhala po receptima za izlazak iz krize

politička kuharica, Mirela Holy
Foto: OraH
1/5
10.03.2014.
u 10:13

S obzirom na činjenicu da se u Hrvatskoj već godinama najviše čitaju i prodaju kuharice i tzv. self-help knjige, odlučili smo promovirati brošuru koncepta kulinarskog doživljaja ''za održivi razvoj'', priopćili su iz OraH-a

Grupa OR angažirala je OraHovce Mirelu Holy, Marinu Biti, Zlatana Reića, Mirjanu Matešić i Gordana Cmrečkog da napišu brošuru o održivom razvoju u obliku ''recepata''.

Koncept održivog razvoja nepoznat je hrvatskoj javnosti iako svi misle da sve znaju o održivom razvoju. Održivi razvoj poistovjećuje se sa zaštitom okoliša, no zaštita okoliša je samo jedna od tri bitne odrednice, stupa na kojima počiva održivi razvoj. Uz zaštitu okoliša tu su i gospodarstvo te društvena pravda. O problematici postoji iznimno veliki broj knjiga, časopisa i brošura, no problem sa svim tim izdanjima jest taj što ih malo ljudi čita.

Stoga je, priopćavaju iz stranke, OraH odlučio o problemu odlučio informirati na ležerniji i neformalniji način.

Foto: OraH

- S obzirom na činjenicu da se u Hrvatskoj već godinama najviše čitaju i prodaju kuharice i tzv. self-help knjige, odlučili smo beskrupulozno eksploatirati te činjenice i promovirati brošuru koncepta kulinarskog doživljaja, odnosno kao prezentaciju recepata ''za održivi razvoj''. Ti recepti u stvari formule kako na državnoj, regionalnoj i lokalnoj razini možemo pomoći sebi i izgraditi bolje, uređenije, bogatije i u tom smislu ova brošura je mix, ili hibrid, knjige recepata i formula za samopomoć koja vodi k održivom oporavku države - kažu OraHovci.

Predjelo dalmatinskog okusa, koje se sastoji od dalmatinskog pršuta, sira i salate od hobotnice predstavio je Zlatan Reić, a sve sastojke slavonskog čobanca otkrila je Mirela Holy. Kulinarske tajne središnje regije razotkrio je Gordan Cmrečki sa tanjurom na kojemu je servirana piletina s mlincima, a kulinarska avantura je završila desertomMarine Biti koja je ispekla fritule.

Prisutni su imali priliku kušati četiri regionalna jela čiju pripremu je razotkrio četveročlani kuharski tim, odnosno tim od dvije kuharice i dva kuhara u znaku paritetne demokracije jer bez toga nema održivog društva. Politička kuharica, u kojoj se mogu pronaći recepti za izlaz Hrvatske iz krize, može se preuzeti ovdje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije