Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srdačan razgovor

Hollande u posjetu papi Franji bez prve dame

papa
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/2
24.01.2014.
u 11:48

Papa Franjo dočekao je Hollandea u dvorani Del Tronetto, ispred privatne knjižnice u kojoj su zatim razgovarali

Papa Franjo primio je danas u apostolskoj palači francuskog predsjednika Françoisa Hollandea s kojim se zadržao u srdačnom razgovoru. Hollande je stigao u Rim bez ženske pratnje, odnosno bez Valerie Trierweiler, koja je bila u Elizejskoj palači do izbijanja skandala zbog njegove navodne ljubavnice Julie Gayet.

U zračnoj luci Ciampino, u kojoj je sletio, bile su posebne snage sigurnosti, s obzirom na to da je u noći između četvrtka i petka eksplodirala naprava kućne izrade postavljena pokraj francuske zaklade vezane za francusko veleposlanstvo pri Svetoj Stolici, pa se pretpostavlja da je to bio čin protiv Hollandea.

Papa Franjo dočekao je Hollandea u dvorani Del Tronetto, ispred privatne knjižnice u kojoj su zatim razgovarali.

– Jako sam sretan što sam tu – rekao je Hollande papi Franji. Poslije razgovora razmijenjeni su darovi, a Hollande je papi predstavio francusko izaslanstvo. To je prvi Hollandeov posjet Svetoj Stolici od kada je u svibnju 2012. godine izabran za francuskog predsjednika. Trebao je prošle godine doći u posjet Vatikanu, ali je put odgođen zbog ostavke pape Benedikta XVI.

Današnji Le Monde objavljuje karikaturu na kojoj se vidi kako Hollande dolazi na skuteru papi Franji s obje žene, odnosno s prvom damom Valerie Trierweiler i s glumicom Julie Gayet, koje sjede iza njega, a papa Franjo izgovara svoju čuvenu: ''Tko sam ja da bih mogao suditi...“

>> Porazbijala predsjedničku palaču nakon što je saznala za preljubničku aferu

Komentara 4

DE
denihr
13:48 24.01.2014.

Zašto nevjernici posjećuju Papu i Vatikan kad pljuju po njima ?

XA
xaron
20:49 24.01.2014.

Doveo bi on Prvu Damu, ali nezna koja je to danas.

MA
Maja28
15:09 25.01.2014.

I bez druge...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije