Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ušteda od 9 milijuna kn

Holding odustao od luksuznih automobila, evo koliko će potrošiti za najam vozila

Zagrebački Holding/ilustracija
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
17.09.2020.
u 21:44

Holding više ne uvjetuje vozila poput BMW-a 5, Mercedesa E-klase ili Audija 6

Zagrebački holding odustao je od nabave automobila više srednje klase poput BMW-a 5, Audija 6 ili Mercedesa E-klase, za koje je namjeravao sklopiti okvirni sporazum o najmu na dvije godine zajedno sa još 265 vozila. Procijenjena vijednost te nabave bila je 16,6 milijuna kuna plus PDV.

Tako je bilo navedeno u prvoj dokumentaciji, no u konačnoj, natječajnoj dokumentaciji koja je ovih dana objavljena traži se ukupno 245 vozila s trajanjem najma od 365 dana. Procijenjena vrijednost smanjena je na 7,7 mil. kuna plus PDV te je navedena samo klasa vozila. Tako Holding sad nabavlja 124 automobila niže klase umjesto prvotno planiranih 137, broj automobila donje srednje klase smanjen je za jedan, na 35, kao i srednje klase, na ukupno 23. Broj kombija je isti - tri, kao i dostavnih (40) i električnih vozila (10). Broj terenaca smanjen je s 11 na šest. Isti je broj i automobila srednje klase, za koje su prvotno kao primjer bili navedeni BMW 3, A4 i Mercedes C-klase. U novom troškovniku tako nema automobila više srednje klase.

Vozila se nabavljaju za Holding, AGM, GSKG, Gradsku plinaru Zagreb (GPZ), GPZ Opskrbu i Zagrebačku stanogradnju. Iz natječaja je ispala nabava za Vodopskrbu i odvodnju. U Zagrebačkom holdingu objašnjavaju da se ta javna nabava provodi s namjerom sklapanja neobvezujućeg okvirnog sporazuma i da su u troškovniku iskazane okvirne količine. Kažu da je izvršena revizija potreba te je specifikacija izmijenjena tako da je umjesto naziva proizvođača navedena klasa vozila kao što su, navode, i prethodno najavili.

Poručuju i da se nije odustalo od predmetne zamjene voznog parka i da je riječ o najmu vozila za potrebe obavljanja poslovnih aktivnosti društva.

- Rok najma nije skraćen jer je ugovor i bio planiran na godinu dana, a duljina trajanja okvirnog sporazuma skraćena je na jednu godinu kako bismo u slučaju znatnih promjena na tržištu i u poslovnom okruženju u idućih godinu dana mogli reagirati i u što kraćem roku izmijeniti strukturu zahtjeva - kazali su u Holdingu. 

Komentara 2

DU
Deleted user
22:31 17.09.2020.

Poslovna djelatnost se moze obavljati sa najjeftinijim dacijama. Za sve ostalo postoji tramvaj.

SA
samoborka
11:35 18.09.2020.

Trebali bi svi dobiti otkaze samo zato što im je nabava automobila uopće pala na pamet! Na kraju krajeva, i najam je izrazito skup! Zašto bi svaka uredska šuša i buša u Holdingu, kao i u ostatku firmi, trebala imati vlastito osobno vozilo? Imaju javni gradski prijevoz i taxi! Za cijelu firmu su dovoljna dva tri zajednička osobna vozila koja se trebaju dobivati na korištenje po potrebi. Bahatost=balkanizam=zaostalost=propadanje=iseljavanje korisne radne snage=ovo što imamo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije