Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sporno boravište

Hoće li pomoćnik ministra obrane ostati bez gradskog stana?

Zoran Piličić
Foto: HDZ.hr
1/2
26.03.2016.
u 12:22

U gradskom stanu ne stanuje pomoćnik ministra Zoran Piličić nego njegove šogorice. U cijeli slučaj upleo se i gradonačelnik Bandić

Nakon Mije Crnoje, koji je odstupio s mjesta ministra branitelja samo nekoliko dana nakon što je imenovan, u središtu slične afere našao se pomoćnik ministra obrane Zoran Piličić.

“Nisam mogao otkupiti stan”

U njegovoj imovinskoj kartici kao prebivalište je naveden Zagreb, a pored boravišta piše “ne postoji”. Afera je izbila nakon što je ekipa RTL-a razgovarala sa stanarima u zgradi na zagrebačkoj Malešnici koji tvrde da je Piličić u njihovoj zgradi od Grada Zagreba dobio gradski stan, ali da u njemu ne živi on nego njegove šogorice.

– U tom stanu doista ne stanujem ja nego moje dvije šogorice. Jedna je teško bolesna a druga se za nju brine. Sada ih Grad Zagreb želi izbaciti iz gradskog stana koji sam ja prije više od deset godina dobio na korištenje. Želio sam taj stan otkupiti, a Grad Zagreb me 2008. godine obavijestio da dostavim dokumentaciju potrebnu za otkup. U međuvremenu se zakomplicirala imovinskopravna situacija, da bi Grad Zagreb 2012. godine odbio moj zahtjev za otkup stana uz obrazloženje da taj stan ne mogu otkupiti jer u njemu ne stanujem kontinuirano. A kako sam i mogao stanovati kad sam bio profesionalni vojnik i državi sam služio gdje god sam bio poslan. A bio sam i u misiji u Afganistanu! – rekao nam je jučer Piličić.

Kriteriji su jasni

U priču se upleo i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić poručivši kako se nada da će taj stan biti vraćen Gradu Zagrebu i da se oko toga već vodi sudski spor. Zanimljiv aspekt ove priče je to što je Piličić član HDZ-a, dakle stranke kojoj je stranka Milana Bandića koalicijski partner. Zoran Piličić bio je i zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, a Bandić je poručio da grad mora štititi svoju imovinu bez obzira na to o kome je riječ, te da su kriteriji za dodjelu gradskih stanova jasni.

>>Buljević: Odluke o zaposlenicima nećemo donositi bez razgovora sa sindikatima

>>U gradskim stanovima i dužnosnici koji na to više nemaju pravo

Komentara 50

DU
Deleted user
13:01 26.03.2016.

ne samo ostati bez stana već i funkcije koju obnaša.

PE
perfa57
12:31 26.03.2016.

Samo neka ista pravila vrijede za sve, bez obzira na funkciju.

DA
darwil
14:24 26.03.2016.

Treba vidjeti kako je dotični rođen u Banja Luci i dobio stan i po kojoj osnovi,da nije po socijalnoj.Nadalje nema u ZG prebivalište kao što mu je rođo Crnoja imao netočno,a zagrebačkih branitelja,mladih školovanih stručnjaka nigdje a kamoli da im se dodjeli stan.Zar je Zagreb postao uhljebivač bosanaca uz prizvuk HDZ-ovske domoljubnosti.Ja uopće neznam koja je promjen kad smo bili Jugoslavija i sada kad smo "Rvatska domovina svih koji bi htjeli biti hrvati"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije