Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
11.11.2014. u 12:00

Vlast svakako treba kritizirati, ali ni Knin ni Vukovar nikako nisu mjesta za to

I nakon što su lani na dan obilježavanja vukovarske žrtve koračale dvije kolone, nimalo dostojanstveno s obzirom na dan, mjesto i proživljenu tragediju, 18. studenog i ove je godine dan visokog rizika. Potpuno ciljano, oponenti aktualne vlasti za manifestaciju svog najvećeg nezadovoljstva odabiru dane kada Hrvatska obilježava najvažnije datume svoje novije povijesti. Kao što premijeru Milanoviću zvižde u Kninu, tako bi se i ove godine mogle dogoditi dvije kolone sjećanja u Vukovaru. Prosvjedi branitelja u Savskoj te ultimativni zahtjevi za smjenu ministra Predraga Matića upućuju na takav potencijalni scenarij.

Vlast svakako treba kritizirati, uostalom i sami za to daju najviše povoda jer ne da nam nije bolje nego nam je još gore, ali ni Knin ni Vukovar nikako nisu mjesta za to. Štoviše, uoči predsjedničkih izbora kandidati su sada dobili još više povoda da trguju tim danom i nadmeću se tko će servilnije govoriti o Vukovaru, a sjete ga se jednom godišnje. Josipović već najavljuje da njemu nije bitno na kojem je mjestu u koloni, Kolinda poručuje da prvi put dolazi na obljetnicu... Opet su bitniji oni nego žrtve i Vukovar.

>> 'Pokušajte doći na Trg bana Jelačića, zapalite vatru ili roštilj'

>> Josipović: U Vukovar ću 18. doći kao običan građanin, bez protokola

Komentara 4

CR
crodux
13:51 11.11.2014.

kao što crkva nije mjesto za josipovica i milanovica tako mislim da im nije mjesto ni u Vukovaru, jer oni su uvijek bili s druge strane..

ĆA
ćaćaća
10:20 12.11.2014.

drugari radije idu u srb na četnički dernek...

SI
Sittingbull
09:23 13.11.2014.

Dan sjećanja na Žrtve Vukovara nikako ne smije biti mjesto za prazna politička prepucavanja i politikantske igre koje smo gledali prošle godine u organizaciji stožera i hdz-a. Kome to nije jasno - ništa mu nije jasno i sveto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije