Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predrag Matić

'Pokušajte doći na Trg bana Jelačića, zapalite vatru ili roštilj'

Predrag Matić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
10.11.2014.
u 14:40

– Bio sam i prošle godine, nikada se nisam gore osjećao u životu, a znate da sam bio u tri srpska koncentracijska logora. Za ono što sam doživio u Vukovaru mnogi kažu da nije bilo ništa. To ništa za mene je bio najgori događaj u životu – rekao je Matić

Ministar branitelja Predrag Matić u intervjuu za Media Servis komentirao je prosvjede branitelja koji već tri tjedna traju ispred zgrade Ministarstva kojem je na čelu rekavši da svatko ima pravo prosvjedovati ako bilo čime nije zadovoljan, ali da su organizatori trebali taj skup prijaviti.

– Najprije želim reći da poštujem pravnu državu, da sam legalist prema uvjerenju, dakle, svatko ima pravo prosvjedovati ako bilo čime nije zadovoljan, naravno u sklopu demokratskih standarda, ali ono što želim istaknuti jest da tri godine, koliko sam na mjestu ministra, a prije toga na mjestu savjetnika predsjednika, borio sam se i želio sam da u ovoj državi svatko radi svoj posao. Organizatori su trebali taj skup prijaviti, zna se kome, zna se kako... Zašto to nije učinjeno, zašto je dopušteno stavljanje šatora, roštilja, paljenje vatre... Pokušajte kao građanka ove zemlje doći na Trg bana Jelačića, zapaliti vatru ili roštilj, vidjet ćete kako će se sva sila pravne države sručiti na vas, ali ponavljam – neka svatko radi svoj posao, kazao je novinarki Media Servisa ministar Matić koji i dalje poziva branitelje na pregovore.

Priznao je da su ga događaji u posljednjim tjednima razočarali. Dobio je i zaštitu te je kazao da je teško i njegovoj obitelji.

– Jako nam je teško svima, teško je meni, mojoj supruzi i djetetu zbog toga što, na neki način, niste slobodan čovjek iako moram istaknuti da dečki profesionalno obavljaju svoj posao i vrlo su diskretni, međutim, kada od svojih dojučerašnjih prijatelja, ili sam barem mislio da su mi prijatelji, čujete povike 'ubij, ubij', a da ne govorim što se sve spominje u repertoaru psovki koji branitelji imaju za moju obitelj i mene, onda uistinu... Procjena je sigurnosnih službi da to tako treba biti, izjavio je Matić.

Poručio je da će i ove godine ići na obljetnicu u Vukovar.

– Svakako, bit ću tamo. Bio sam i prošle godine, nikada se nisam gore osjećao u životu, a znate da sam bio u tri srpska koncentracijska logora. Za ono što sam doživio u Vukovaru mnogi kažu da nije bilo ništa. To ništa je za mene bio najgori događaj u životu – rekao je Matić za Media Servis.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentara 318

DU
Deleted user
15:20 10.11.2014.

Ministru treba prišapnuti da je on lik koji nema vjerodostojnost jer, primjerice, njegov pomoćnik ubrao strahovite kritike na izričaj vrijednosnih sudova o PTSP-u na relaciji Hrvatska Srbija - dok njegov šef sve i sva u životu postigao via PTSP, od invaliditeta blizu 100 % bez ožiljka ili rtg vidljivog gelera, stančuge u ZG, čina brig. generala itd. itd. Znači, ne može on biti udarna špica borbe protiv famoznih lažnjaka među braniteljima kad on ima invalidnost koju sam sebi smanji kad nastupa na novu pol. dužnost odnosno nema on kredibilitet za tu funkciju. Da nema obje noge, da dolazi na posao u inv. kolicima - e to bi bio skroz drugačiji doživljaj u očima javnosti... Ne možeš mufljuzirat sa svojom navodnom invalidnosti, biti radno sposoban za kabinete u vrhu vlasti i imati drž. limuzinu i šofera, a radno nesposoban za učitelja razredne nastave - za što je školovan dotični...

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
14:50 10.11.2014.

Predrag Matić: Probajte doći na Trg bana Jelačića, zapalite vatru ili roštilj... ima li on rješenje problema ili nema... zašto ga populacija koju bi trebao zastupati ne želi... zašte se ne može odreći stolice (fotelje)...

BF
brkonja fra brkati
15:02 10.11.2014.

Ne da on fotelju ni po koju cijenu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije