Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolektivni ugovori
Povratak na članak

Hoće li nas na jesen potresati štrajkovi ili će sindikati popustiti?

Sindikati javnih službi duboko su podijeljeni, dio njih svjestan je da su dodaci žrtva potrebna za zadržavanje plaće, dok u pozadini poteza sindikata okupljenih u Maticu sindikata Hrvatske stoji uvjerenje da će na kraju ipak Vlada popustiti

Komentari 91

KO
Kostolomac
23:22 12.07.2012.

Pa kad imamo ovakve ljude, najbolje da se fakulteti i škole zatvore, te se djeca obrazuju kod ovakvih tutora!

VL
KO
Kostolomac
22:54 12.07.2012.

Dobar dan!

VL
FE
Felicijen
17:08 12.07.2012.

Čime Vilim Ribič zarađuje svoju ogromnu plaćicu ? Pozivom na nerad ? Bilo bi bolje i korisnije da se prebace na svinjske polovice...

VL
OB
-obrisani-
17:18 12.07.2012.

Chemice, novaca ima, ali ga treba ravnomjerno rasporediti. Do sada to nijedna Vlada nije napravila.

VL
MA
malamlak
17:19 12.07.2012.

par sindikalanih povjerenika ne smije donositi odluke u ime radnika koje zastupa na štetu tih radnika. Gospodine Ribiu ustrajte, ima se gdje uzeti, prvo kod dužnosnika od kojih je veće štete nego koristi, od Čačića kojemu je 50 milijuna obvezaa prema državi otišlo u zastaru, tj tjedan dana prije donošenja linićevog zakona okonačan je stečaj Conninga. Danas čačić ima nekretnina ne može ih naborjati, ima jahtu, država je za njegovo suđenje u mađarskoj izborjila 500 tisuća kuna, naravno da se onda mora namiriti od onih koji ionako već imaju pre malo. Kad vladajuća b****a ne bi bila rastoršna kad bi se vozila u škodama a ne u BMW-ima, kad svaka šuša ne bi imala vozaća i limuzinu na raspolaganju,. kad bi imali mirovine adekvatno uplatama ko i sav ostali narod onda bi se smjeli odricati u ime radnika ovako nemate pravo,

VL
OB
-obrisani-
17:19 12.07.2012.

Inače, odgovor je lagan! Hrvati i štrajk dva pojma, stoga je jasno da će sindikati popustiti prije ili poslije. Možda organiziraju štrajkić, ali bit će to bura u čaši vode. Piši kući, propalo! Slavko može mirno spavati...

VL
AB
abendblatt
17:32 12.07.2012.

Ova Vlada, sprovodi diktaturu jednoumlja, za njih je demokracija nepoznanica, postavljati nekom ultimatum, uzmi ili ostavi je pritisak, komunistickog jednoumlja, Mirando Mrsic je komesar, koji sprovodi samovolju i jednoumlje, smanjiti mirovinu predsjedniku drzave, a Mesicapostedjeti je nerazumno, stecena prava osporavati sindikatima je isto ste ceno pravo kao i Mesicevo "steceno pravo".

VL
ZA
zagrebHR
17:35 12.07.2012.

to da će se podržat štrajk npr. radnika u javnoj upravi nema teorije, realni sektor je opustošen, otkazi, nepoštivanje prava radnika, neisplate plaća, stečajevi, rad na crno, nema teorije da će podržat javne službe radi dvije božičnice, Ribiću, mi svi znamo da su sve vlasti krale ali nemoj ti koji su stari partijski kadar i profesionalni sindikalist kojemu je bilo dobro i u socijalizmu i kapitalitmu mislit da ćemo mi podržat tebe i tvoje filozofije, to zaboravi

VL
Avatar Hajdarovic
Hajdarovic
17:45 12.07.2012.

Bilo bi krajnje vrijeme da sindikati konačno pokažu zašto postoje!

VL
Avatar Becarina
Becarina
17:52 12.07.2012.

Do strajkova ce doci sa ili bez sindikata koji su dosada svoj posao shvatili tako da samo smiruju radnike.Kao da rade za drugu stranu.Doci ce do dobrih strajkova.Za to ce se vlada pobrinuti.

VL
JO
joana
17:59 12.07.2012.

Strajkov ce biti i to je neizbjezno u Hrvatskoj.Koliko je sindikat mocan ,vidjet ce se ubrzo.Bez obzira na sve ,Linic je vec zaduzio novim kreditima Hrvatsku,to se sve presucuje,rasprodaje Hrvatske imovine po 1 kunu Cacic ce namiriti svoje poslusnike i.t d.Sanader nas je osramotio,ali ova nova vlast je iznad svega toga kao tempirana bomba.Ovi su poceli sve pravno i legalno otimati od naroda.

VL
Avatar neidemdalje
neidemdalje
18:01 12.07.2012.

o ima alternative moje je mišljenje da ako dogovora nema i vlada krene na otkazivanje TKU sindikati istovremeno trebaju pokrenuti peticiju za prijevremene izbore . treba dati šansu onima koji znaju i nešto drugo poduzeti a ne samo nova porezna opterećenja i podizanje cijena ...

VL
OB
-obrisani-
18:09 12.07.2012.

Sindikat? Tigar od papira!

VL
DU
Deleted user
18:25 12.07.2012.

Baš dobro kaže moj kolega:"Ja, koji nemam naknadu za prijevoz, božićnicu niti regres, moram od svoje plaće odvajati da bi oni imali naknadu za prijevoz, božićnicu i regres". Ribića bi ja u radni logor. Nek stvori lovu ako je tak sposoban. Ma to je profesionalni sindikalist koji ništa drugo i ne radi.

VL
AL
AlanFord
18:13 12.07.2012.

Neće biti štrajkova. Na kraju krajeva, zbog previsokih troškova državnog aparata i plaćamo visoke poreze. Ako hoćete nastavak istog, samo odite s njima u štrajk.

VL
LI
linalena
18:26 12.07.2012.

Ako se nema, onda se nema. Ili da se za njihove božićnice, regrese, jubilarne, prijevoz, topli obrok , dnevnice itd i dalje zadužujemo? Pa , treba vraćati kamate na kredite. E sad, zašto nema, to pitajte HDZ.

VL
RT
Rollo Tomasi
18:29 12.07.2012.

Kao državni službenik koji će s fakultetskom diplomom trošiti pola plaće samo na put do posla, te iste plaće koja narasla samo jednom u posljednjih 8 godina (iako su konstantno rasle plaće na razini države), ovom prilikom se ispričavam svim građanima... Naime, jedini oblik prosvjeda na koji imam pravo i koji ću biti prisiljen koristititi je rad po ps-u, iako sam do sada maksimalno išao na ruku tzv. "običnim građanima". Toliko od mene..

VL
OB
-obrisani-
18:31 12.07.2012.

u 18:26h linalena je napisao/la: >>> Pitaju li i oni u Grckoj ,Irskoj ,Portugalu ,Spanjolskoj ,Italiji ,itd ,HDZ..........Eeeee ljudi ima nas naivnih

VL
DU
Deleted user
18:35 12.07.2012.

A kome će se skidati sa plaće? Pa medicinskom osoblju, učiteljima, čistaćicama, i općenito radnicima koji rade u državnim firmama. A oni koji "rade" u ministarstvu za usklađivanje, pa izmišljenim ministarstvima, koja služe za podobne, njima se neće ništa uzimati. Još će dobiti više plaće kada uzmu ovim prvima, tako da imaju za grincajg i kavu.

VL
AR
argo
23:41 14.07.2012.

Ukinuti javne škole, zdravstvo, sve privatizirati. Naplaćivati tržišne cijene obrazovanja, liječenja i svega ostalog. Koroz komentare se ovo provlači kao nekakvo rješenje za nas neradnike. Uvjeren sam da bi tek onda počeli zapravo kmečati. Razmislite malo što tražite, jer bi vam se moglo i ostvariti.

VL
« 1 2 3 4 5 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.