Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OVISI O VEĆINI U VIJEĆU

Hoće li izvannastavne aktivnosti djeci Vukovara biti sufinancirane iz gradskoga proračuna?

Branimir Bradarić
10.09.2021.
u 14:39

Kako je rekao gradski vijećnik Nenad Bučko amandman će se odnositi na prijedlog da se iz gradskoga proračuna sufinanciraju sve izvan nastavne aktivnosti za učenike vukovarskih osnovnih škola kao i djecu iz dječjih vrtića. Riječ je o ukupno oko 2.000 djece

Članovi vukovarskog HNS-a na današnjoj konferenciji za novinare pozvali su predsjednika Gradskog vijeća Vukovara Željka Sabu, kao vijećnika čija ruka odlučuju o većini, da podrže njihov amandman koji će podnijeti na sjednici Gradskoga vijeća koja je najavljena za idući utorak.

Kako je rekao gradski vijećnik Nenad Bučko amandman će se odnositi na prijedlog da se iz gradskoga proračuna sufinanciraju sve izvan nastavne aktivnosti za učenike vukovarskih osnovnih škola kao i djecu iz dječjih vrtića. Riječ je o ukupno oko 2.000 djece.

-Na taj način djeci bi se sufinancirali treninzi nogometa, odbojke, plivanja i drugih sportova kao i drugih izvan nastavnih aktivnosti koje provode udruge. Ta stavka nije predviđena u proračuna ali smatramo kako ima prostora za osigurati milijun kuna koliko bi to sufinanciranje i iznosilo. Smatramo kako je to točka koja bi trebala biti točka okupljanja svih političkih aktera, a najbitnija osoba u cijeloj priči je predsjednik Gradskog vijeća Grada Vukovara Željko Sabo koji je deseta ruka u vladajućoj većini. Uostalom, tijekom izborne kampanje on je i sam rekao kako se zalaže za sufinanciranje izvannastavnih aktivnosti za najmlađe, rekao je Bučko.

Dodao je i kako ta stavka nije predviđena u proračuna ali i da u HNS-u smatraju kako ima prostora za osigurati milijun kuna koliko bi to sufinanciranje i iznosilo. Podsjetio je kako prijedlog vukovarskog proračuna za 2022. godinu iznosi oko 500 milijuna kuna te da svakako ima prostora da se osigura taj milijun kuna.  

Na konferenciji za novinare Bučko je izrazio i nadu kako će naredne sjednice Gradskoga vijeća Vukovara biti otvorene za medije kako bi novinari mogli prenijeti tijek rasprave ali i atmosferu koja vlada u vijećnici.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije