Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RODITELJI U MUKAMA

Od 100 € po danu za maturalac, a 30 za izlet: Evo što roditelji mogu očekivati od cijena putovanja djece

Šibenik: Učenici na ekskurziji razgledavali gradske znamenitosti
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
13.02.2024.
u 09:46

Iz Eklate pak navode da su ove godine cijene veće za otprilike 15 posto, navodeći kako cijena domaćeg maturalca prosječno iznosi od 100 eura po danu

Uskoro se bliži još jedna sezona učeničkih putovanja, zbog čega brojni roditelji sada moraju pripremati svoje džepove za nove troškove. Iako se neki nadaju pojeftinjenju, turističke agencije za Dnevnik.hr složno su odgovorile da nižih troškova neće biti. 

– Cijene aranžmana za sva, pa tako i učenička putovanja koja neizostavno za prijevoz koriste turistički autobus, u najvećoj su mjeri opterećene povećanim troškovima kojima su prijevozničke kuće opterećene. Cijene autobusnog prijevoza u nekoliko su se posljednjih godina gotovo udvostručile, pa čak i utrostručile, što izravno utječe i na konačnu cijenu paket aranžmana za učeničko, pa tako i za ostala autobusna putovanja – objasnili su iz agencije Spektar.

>> Tko ima najnižu, a tko najvišu plaću u Hrvatskoj: Za ovo zanimanje plaća je čak 3120 eura

Šibenik: Učenici na ekskurziji razgledavali gradske znamenitosti
1/10

Iz Eklate pak navode da su ove godine cijene veće za otprilike 15 posto, navodeći kako je cijena domaćeg maturalca prosječno 100 eura po danu. Izleti pak idu od 30 eura naviše. Iz Speranze pak odgovaraju da je više razloga za poskupljenje. 

– Kao osoba koja dulje od 30 godina radi u turizmu, moram reći da stalno slušamo priču kako bi naša djeca trebala više putovati po Hrvatskoj, a ne po inozemstvu. A kada učenici putuju po Hrvatskoj, imamo komentare da su aranžmani skupi... Prije svega hotelijeri u Hrvatskoj uopće nisu zainteresirani za školske ekskurzije pa ni nemamo kvalitetnog smještaja za kratke izlete i maturalna putovanja. Smještaj koji imamo stariji su i davno preuređeni hoteli. Vrlo je teško naći smještaj za učenike u adekvatnom hotelu i zato su cijene veće – poručio je, naglašavajući kako je veliki problem i nedostatak vozača, plaćanje PDV-a na putovanja u Hrvatskoj, pa i plaćanje ulaznica u muzeje i atrakcije koje se u inozemstvu većinom ne naplaćuju za djecu.

POVEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Komentara 1

DU
dugiarap
12:12 13.02.2024.

Pljačka...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije