Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za liberalizaciju tržišta

HNS za ostanak Ubera u Hrvatskoj, pozivaju na zajednički dogovor o regulaciji

Uber
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
07.07.2017.
u 13:59

Uber je jučer izrazio žaljenje što Prometna inspekcija Ministarstva mora, prometa i infrastrukture želi zatražiti sudsku zabranu korištenja njihove aplikacije u Hrvatskoj

HNS se založio za ostanak Ubera u Hrvatskoj, ali uz jasan regulacijski okvir koji podrazumijeva nedvosmislena prava, kao i odgovornosti, te su pozvali sve strane na dogovor i poštivanje regulative.

Uber je jučer izrazio žaljenje što Prometna inspekcija Ministarstva mora, prometa i infrastrukture želi zatražiti sudsku zabranu korištenja njihove aplikacije u Hrvatskoj, o čemu pišu pojedini mediji, dok Ministarstvo to nije potvrdilo ni opovrgnulo, već je poručilo da će poduzimati sve zakonom predviđene mjere za sve koji nezakonito obavljaju uslugu pružanja prijevoza u cestovnom prometu.

Nedavno su Vlada i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture utvrdili da partneri-vozači Ubera u Hrvatskoj posluju nelegalno, budući da ne posjeduju propisanu licencu za obavljanje javnog prijevoza putnika u cestovnom prometu, sukladno odredbama Zakona o prijevozu u cestovnom prometu.

Protiv Ubera su se pobunili zagrebački taksisti, a Hrvatska obrtnička komora ističe kako nije protiv konkurencije, ako je ona legalna te pozvala na zabranu korištenja aplikacije Uber sve dok se njezin status potpuno ne regulira.

"Potaknut raspravama o Uberu i sve zaoštrenijom javnom komunikacijom, HNS poziva sve strane na konstruktivan dogovor i smirivanje strasti, jer je očito da postoji potražnja za uslugom Ubera", stoji u priopćenju HNS-a.

HNS je za liberalizaciju tržišta, ali uz jasan regulacijski okvir koji podrazumijeva nedvosmislena prava, kao i odgovornosti. Stoga pozivaju sve strane na dogovor i poštivanje regulative te će, ističu, u svakom trenutku biti na raspolaganju za "iznalaženje najboljeg rješenja".

Poručuju da je u vrijeme razvoja novih tehnologija i želje za što slobodnijim tržištem i što jeftinijim uslugama, potreba za Uberom sasvim logična, a rast modernih tehnologija u 2017. neminovan i nipošto se ne smije kočiti. HNS se, kako ističu, zalaže za podršku inovacijama i novim rješenjima koja će svakome dati priliku da odluči što je za njega najbolje.

Komentara 15

BU
burza
14:44 07.07.2017.

Novinaru nisu se pobunili samo Zagrebacki taxiji nego iz cjele Hrvatske a sto se tice nnjihovog rada nije legalan znaci stranka podrzava crno trziste onda cemu sabor i njihovi zakoni neka svi rade sto oce nista ne placati i raspustiti sabor

PU
Pukovnik
14:11 07.07.2017.

Malo im je Uber susnuo ...

CV
CVILIDRETA
15:01 07.07.2017.

Da HNS podržava disanje na Zemlji rađe bi krepao nego stao na njihovu stranu.Dno dna ljudi i politike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije