Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koalicija

HNS-ovac Radoš treći, a Jakovčić četvrti na izbornoj listi za EU?

kukuriku koalicija
Nel Pavletić/Pixsell
24.01.2014.
u 07:30

Osim o izborima za Parlament EU, razgovarat će se i o projektima, ali i o tome što se u dvije godine vlasti učinilo, a što nije.

Nakon pune dvije godine, šefovi stranaka Kukuriku koalicije napokon će se sastati danas u Banskim dvorima. Zoran Milanović, šef SDP-a, Vesna Pusić, šefica HNS-a, Ivan Jakovčić, šef IDS-a, te Silvano Hrelja, šef HSU-a, u punom sastavu kao koalicijski partneri razgovarat će o predstojećim izborima za EU, a za razliku od prošle godine, u svibnju će na SDP-ovoj koalicijskoj listi biti i Ivan Jakovčić.

Prema našim informacijama, iz kruga SDP-ovih koalicijskih partnera, prvo i drugo mjesto na listi rezervirano je za SDP-ove kandidate, treće za HNS-ova Jozu Radoša, četvrto za Ivana Jakovčića, peto za SDP, a šesto za HSU. Hoće li redoslijed zaista biti takav ili su to, kako u SDP-u znaju reći, želje i pozdravi njihovih partnera, bit će jasnije nakon koalicijskog sastanka. U svakom slučaju, SDP ne kani ponovno riskirati gubitak izbora od HDZ-a pa će svakako na izborni megdan s Jakovčićem.

Navodno je taj redoslijed prihvatljiv i Jakovčiću jer je rejting HNS-a (oko pet posto) ipak veći od IDS-ova. Osim o euroizborima, koalicijski partneri razgovarat će i o projektima, a IDS, kako su prije najavili, inzistirat će i na temama o regionalizaciji i decentralizaciji, kao i na podvlačenju crte i rezimiranju što se u ove dvije godine vladavine Kukuriku koalicije napravilo, a što nije.

Sastanak Kukuriku partnera prilika je i za službeno pomirenje Ivana Jakovčića i Zorana Milanovića čiji su se odnosi zaoštrili uoči prošlih europskih i lokalnih izbora. SDP u Istri, naime, na izbore nije išao s IDS-om, a Milanović je bio prekinuo svaku komunikaciju s Jakovčićem. U zadnje su vrijeme ipak uspostavili kontakte, a sad se mogu i službeno “izljubiti”.

>>HDZ nudi nove i jake igrače, SDP računa na imidž stranke

>>Provalija između građana i Kukuriku koalicije sve je šira i dublja, vlast čuje samo sebe

Komentara 11

KR
krka
08:21 24.01.2014.

"Neobično pomirenje Jakovčića i Milanovića"!?- kad je politika, fotelje, moć i lagodan život u pitanju pomiriti će se i usuglasiti vragovi svih boja! Ima li išta ljepšega od dobre plaće, života koji ti financiraju građani, putovanja..., i nikome ne odgovaraš za ono kaj radiš?

Avatar mlijeko
mlijeko
09:49 24.01.2014.

Za Hrvatsku bi bilo najbolje da Milanović bude na toj listi pa da ga moraju trpjeti u europarlamentu. Inače, tko još glasa za ove "izgubljene u magli". Porez na vodu, porez na štednju, porez na umiranje ...porez na porez .....

CA
campa
12:53 24.01.2014.

Nevidim koje bi interese Hrvatskih građana kukuriku koalicija branila U Briselu. Milanović nas je svojim gafovima do sada prikazao u negativnom svijetlu. Kako će se braniti interesi građana kad iste izigravaju i ne sprovode u Hrvatskoj. Kako glasati za koalicijuiju koja brine samo o sebi i obmanjuje građane. Kako glasovati za predstavnike stranaka koji glume nultu toleranciju korupcije i nepotizma (zašto je otišla Koli a nisu otišli Jakovina,Ostojić a po najnovijoj aferi neće otići ni Linić).Kako glasovati za stranke čija vlada dnevno obmanjuje ljude da novih poreza i nameta neće biti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije